Geruchten over Sony S2 Honeycomb dual-display en VAIO Windows 7 slider tablets

21 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
sony-tablets-S2

Sony's tablet ambities reiken verder dat alleen de S1 in 2011, volgens de nieuwste geruchten althans. Een aantal losse lippen heeft getipt over een dual-touchscreen Android 3.0 Honeycomb tablet met als codenaam S2, naast een 9.4 inch Windows 7 VAIO slider tablet. Beide tablets moeten ergens in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd worden. Volgens de bronnen van Engadget zal de Sony S2 voorzien zijn van twee 5.5 inch displays, draaiend op een hevig aangepast Honeycomb systeem en een Tegra 2 processor.

De Nividia processor zal gepaard gaan met 3G en Wifi, en Sony’s engineers hebben schijnbaar hard gewerkt om Android aan te passen voor de dubbele displays. Gmail zou bijvoorbeeld gesplitst kunnen worden in de inbox aan de linkerzijde en de email preview aan de rechterzijde, terwijl Google Maps de normale kaart op een scherm kan tonen en de Streetview kaart op de andere zijde.

Jammer genoeg is de bron ook nogal pessimistisch over de nieuwe tablet en geeft hij aan dat de 699 dollar kostende S2 een ‘dog’ is met een hoop kritiek intern bij Sony. Een groot punt van kritiek zou de afstand tussen de twee schermen zijn. Toch zou Sony van plan zijn de tablet nog voor de zomervakantie in Amerika, Europa en Japan uit te brengen.

Wat de Windows 7 tablet betreft; deze moet perfect passen binnen de VAIO laptop series van Sony en komt met een 9.4 inch touchscreen en een Intel Pinetrail Atom processor. Deze tablet is vergelijkbaar aan de Samsung Sliding PC 7 en de ASUS Eee Pad Slider. De Windows 7 tablet zou in oktober gelanceerd moeten worden voor een prijs ergens boven de 799 dollar.

Reacties (0)