Geruchten kleinere en goedkopere iPad (Mini) laaien weer op

04 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
ipad-mini

De laatste paar weken was het relatief rustig wat betreft geruchten omtrent een nieuwe iPad maar deze week zijn er verschillende berichten naar buiten gekomen over een kleinere en goedkopere iPad die nog voor het einde van dit jaar moet verschijnen. De inmiddels veelbesproken 'iPad Mini' zou Apple's reactie zijn op de Nexus 7 tablet die Google vorige week onthulde.

Volgens onder meer Bloomberg zou de kleinere iPad een display hebben dat tussen de 7 en 8 inch ligt en moet de tablet in oktober aangekondigd worden door Apple. De prijs van de ‘iPad Mini’ zou rond de 200 dollar liggen en dus de directe concurrentie aangaan met Google’s Nexus 7 tablet. In het budget/midden segment van de tabletmarkt is nog veel te halen en dat is één van de redenen waarom Google hierop inspringt. Een ‘budget’ iPad zou deze plannen flink onder druk zetten.

Ook Fudzilla zegt van anonieme bronnen vernomen te hebben dat er een 7.85 inch iPad in oktober zal verschijnen. De prijs ligt volgens deze bronnen wel iets hoger op 299 dollar. Daarbij zou de iPad 2 uit productie worden genomen om de nieuwe, kleinere iPad aantrekkelijker te maken. Qua resolutie zou het 7.85 inch model beschikken over 1.024 bij 768 pixels, dezelfde resolutie als de eerste generatie iPad en de iPad 2.

Apple zelf reageert zoals altijd niet op geruchten of uitspraken van anderen dus het is afwachten of de bronnen het bij het rechte eind hebben. Als Apple met de kleinere iPad komt is de kans overigens klein dat het daadwerkelijk een reactie op de Google Nexus 7 is. Apple is namelijk meer van initiatief dan de reactie. Daarbij heeft Steve Jobs zich altijd duidelijk uitgelaten over kleinere tablets. Deze zouden de gebruikservaring niet ten goede komen en dus geen optie zijn.

Reacties (0)