Gelekte render: op de HTC U zitten geen knoppen aan de zijkanten

02 april 2017 2 Minuten 0 Reacties
HTC U render lek

Op een gelekte render van de nieuwe HTC U, die dit jaar het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese producent moet worden, is aan de zijkanten geen enkele knop te zien.

Het nieuws is wat er niet te zien is

En dat zal vast te maken hebben met de nieuwe, bijzondere wijze van bediening die HTC voor de nieuwe U heeft bedacht. In plaats van zicht- en voelbare knoppen op de zijkanten, zitten er sensors onder de randen. Door erover te vegen of erin te knijpen worden de functies bediend, zoals het volume harder en zachter zetten.

Dikke boven- en onderranden

De HTC U, die eerder bekend stond onder zijn werktitel Ocean, wordt de opvolger van de HTC 10, het huidige vlaggenschip. De nieuwe features moeten, naar HTC hoopt, nieuwe klanten gaan trekken. De telefoon ziet er verder nogal standaard-HTC-achtig uit. Het scherm heeft dunne zijranden, maar dikke boven- en onderranden om de sensors en de frontcamera achter weg te stoppen.

Nul fysieke knoppen

Twee speakers zitten aan de onderkant van de nieuwe smartphone, samen met een usb type-c poort. De renders laten voorts eigenlijk vrij weinig zien. Het gebrek aan wat dan ook op de dunne zijkanten is het grootste nieuws: er zit niets. De vingerafdruksensor? Aan-uitknop? Volumeknop? Ze zouden allemaal onder de rand zijn weggewerkt. Er zitten nul fysieke knoppen op het hele apparaat.

Vingerafdrukscanner onder scherm?

Het nieuwe vlaggenschip draait volgens de geruchtenmachine straks op de allernieuwste, sterkste Qualcomm-processor en heeft een 5,5-inch scherm. Voor de bediening zou HTC Sense Touch-technologie zijn ontwikkeld. De vingerafdrukscanner zou bijvoorbeeld onder het scherm kunnen zitten. En het frame maakt het voor gebruikers makkelijk om te swipen en apps te openen en te sluiten zonder het scherm aan te raken. Zo is het toestel ook met één hand te bedienen, wat vooral voor een phablet bijzonder is.

High-end specs

De telefoon zou eind april of begin mei zijn release moeten beleven. Wat de high-end specs betreft, wordt een Snapdragon 835-CPU verwacht, een Adreno 540-gpu en een 12-megapixelcamera op de achterkant plus een 16-megapixelcamera aan de voorzijde. Het 5,5-inch scherm krijgt een resolutie van 1440 x 2560 pixels, 64 of 128GB ram en hoogstwaarschijnlijk Android 7.0 Nougat met HTC Sense 9 UI daar overheen.

Echter, net als de plaatjes die zijn uitgelekt, is nog niets zeker over dit toestel. Of alles waar is, moet dus nog worden afgewacht totdat HTC zijn nieuwe vlaggenschip officieel presenteert.

Reacties (0)