‘Geen vingerafdrukscanner onder scherm Samsung Galaxy Note 9’

13 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Samsug Galaxy Note 8 renders

Samsung is er volgend jaar vermoedelijk al toe in staat een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Maar een vingerafdrukscanner onder het scherm van een telefoon, dat is een stap te ver. Diverse Koreaanse media melden nu dat zelfs de Galaxy Note 9, die in de zomer pas gepresenteerd wordt, een gewone vingerafdrukscanner gaat krijgen.

Samsung Galaxy Note 9

Goed, vooropgesteld moet gezegd worden dat de Galaxy Note 9 nog een heel eind van ons vandaan ligt. Samsung zal eerst de Galaxy S9 en S9 Plus presenteren, en daarna pas komen met de Note 9. Maar nu de release van die eerdergenoemde toestellen zo dichtbij ligt, wordt er al vooruit gekeken.

Lang werd verwacht dat het Zuid-Koreaanse bedrijf er ‘gewoon’ toe in staat zou zijn een vingerafdrukscanner onder het oled-scherm van de Note 9 te plaatsen. Immers, als het bedrijven als Synaptics en Vivo wel lukt, waarom een reus als Samsung dan niet? Dat blijkt te maken te hebben met het type scherm dat gebruikt wordt.

Vivo is erin geslaagd om een vingerafdrukscanner onder een oled-scherm te plaatsen. Maar dat is niet, zoals Samsung die heeft, een licht gebogen infinity display. Dat laatste maakt het voor de fabrikant nog extra ingewikkeld om er een scanner onder te plaatsen. Overigens is het Zuid-Koreaanse bedrijf er naar het schijnt wel al in geslaagd een scanner onder het display te plaatsen en die aan het werken te krijgen, maar is die simpelweg te langzaam om op de markt te brengen.

Reacties (0)