Galaxy S21-lek toont design, camera’s en kleuren van smartphones

09 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-s21-renders-4

Er is meer informatie gelekt over de Samsung Galaxy S21-serie. De drie nieuwe toestellen worden vermoedelijk in januari geïntroduceerd.

Lek toont veel van Galaxy S21-serie

Er is opnieuw informatie gelekt over de aankomende Samsung Galaxy S21-lijn. De redactie van Android Police heeft promotiemateriaal in handen van de drie smartphones, waardoor er een hoop details vroegtijdig bevestigd worden.

In het promotiemateriaal zien we zowel de S21, S21+ en de S21 Ultra. Als we bij de eerste twee toestellen beginnen, dan valt meteen de kleur op van de smartphones. Die kleur wordt vooralsnog Phantom Violet genoemd. Ter contrast heeft Samsung de cameramodule een licht bronzen kleur meegegeven, waardoor de toestellen er in elk geval op het eerste gezicht uniek uitzien. Ook lijkt het erop dat Samsung dezelfde matte textuur aanhoudt, die we al eerder zagen bij de Galaxy Note 20- en Galaxy S20 FE-telefoons. De S20 FE heeft overigens een plastic omhulsel en de verwachting is dat Samsung datzelfde omhulsel wil gebruiken voor het basismodel van de Galaxy S21. De S21+ krijgt vermoedelijk wel een glazen achterkant, maar dat is niet zeker.

Voor zowel de S21 als S21+ geldt dat de toestellen beschikken over een holepunchcamera in het midden van het scherm. Dat scherm is overigens volledig plat en heeft dus geen gebogen randen. Het is niet helemaal goed te zien, maar de schermranden lijken desondanks behoorlijk dun te zijn. Verder lijkt het erop dat Samsung voornemens is dezelfde cameramodule te gebruiken als vorig jaar. De drie sensoren beschikken over twaalf megapixel (hoofdcamera), nog eens twaalf megapixel (ultrawide) en 64 megapixel (telelens).

Advertentie

De Samsung Galaxy S21 Ultra heeft duidelijk een spiegelend effect, waardoor het idee sterk leeft dat dit toestel sowieso een glazen achterkant krijgt. Ook dit model moet een matte afwerking krijgen. Daarnaast is duidelijk te zien dat de schermranden hier wel doorlopen, net zoals dat het geval is met de Note 20 Ultra.

Qua cameramodule mogen we een higher-end ervaring verwachten. Zo is er onder meer een 108 megapixelsensor, een twaalf megapixelsensor (ultrawide), een tien megapixelsensor (tot drie keer optisch inzoomen) en nog een tien megapixelsensor (voor tien keer optisch inzoomen). Daarnaast krijgt dit model hetzelfde laserautofocussysteem als op de Note 20 Ultra. Naar verluidt worden de toestellen op 14 januari gepresenteerd en komen de toestellen op 29 januari uit.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)