‘Galaxy Note 8 krijgt 6.4-inch 4K-display en 6GB werkgeheugen’

23 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Note 7

De komende weken staan in het teken van de Samsung Galaxy S8, maar ondertussen duiken er ook wat details op van de Galaxy Note 8. Samsung heeft al bevestigd dat er een Galaxy Note 8 aan staat te komen maar wat we precies van dit toestel kunnen verwachten was nog niet duidelijk. Vanuit China komen nu echter wat specificaties en tekeningen boven water die ons mogelijk aanwijzingen geven.

Mogelijke specs Samsung Galaxy Note 8

Uit China komt vandaag een tekening van wat de Galaxy Note 8 zou kunnen zijn, en ook zijn er wat specificaties gelekt. Zo zou de Galaxy Note 8 voorzien worden van een 6.4-inch Super AMOLED-display met een 4K-resolutie, wat standaard neerkomt op 3.840 bij 2.160 pixels. Qua scherm zou het toestel een evolutie zijn van de nog onaangekondigde Galaxy S8, en dat zou kunnen betekenen dat de Note 8 door zijn 2.05:1 beeldverhouding een resolutie van 4.428 bij 2.160 pixels krijgt. Mogelijk noemt Samsung dit UHD+.

Onder de motorkap zien we mogelijk een Qualcomm Snapdragon 835-processor of een Exynos 9-serie chip terug. Echter, Samsung heeft nog geen 9-serie Exynos-processor aangekondigd op dit moment. De processor zou vergezeld worden door 6GB aan werkgeheugen en maximaal 256GB aan intern opslaggeheugen.

Op het gebied van design zien we de gleuf voor de S-Pen ook deze keer terug, vergezeld door een usb type-c-poort en een 3.5mm-poort. Natuurlijk is ook het microSD-kaartslot aanwezig, en zien we een speciale Bixby (persoonlijke assistent) knop net onder de volume-knoppen. Tot slot zijn er twee camera’s aanwezig, waarvan de specificaties ontbreken. Wat ook opvalt zijn de kleine gaatjes onder het scherm, waarvan het doel nog onduidelijk is. Mogelijk is het onderdeel van een geavanceerd audiosysteem dat ontwikkeld is door het onlangs gekochte Harman Kardon.

Reacties (0)