Foto’s Huawei MediaPad X1 met Full HD-display duiken op

20 februari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Huawei-MediaPad-X1-lek

We weten inmiddels al dat Huawei aan verschillende nieuwe tablets werkt en afgelopen week publiceerde de Chinese fabrikant een teaser met wat abstracte beelden van de nieuwe modellen. Vandaag is één van de nieuwe tablets, de MediaPad X1, op de gevoelige plaat vastgelegd.

Foto’s Huawei MediaPad X1

De Huawei MediaPad X1 is de afgelopen maanden diverse keren opgedoken in geruchten en lekken. Toen zagen we een aantal kleine afbeeldingen van de tablet voorbijkomen maar vandaag zien we het model in vol ornaat terug in foto’s die op Weibo opgedoken zijn.

Uit de afbeeldingen kunnen we opmaken dat Huawei deels vasthoudt aan het design van eerder gelanceerde tablets maar de MediaPad X1 heeft een extreem smal frame rondom het display en is voorzien van een slankere behuizing. Ook zien we in één van de afbeeldingen een cover/hoes terug waarop een display met klok te zien is.

Specificaties

Hoewel Huawei zelf het bestaan van de tablet nog niet bevestigd heeft en dus ook de specificaties niet bekendgemaakt heeft lijkt zo goed als alles bekend. De MediaPad X1 zou namelijk voorzien zijn van een 7-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draaien op een Hisillicon 910 Kirin quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz.

Advertentie

Verder zou de tablet beschikken over 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. De tablet heeft een gewicht van 239 gram, is 7,5 millimeter dun en draait op Android 4.2 Jelly Bean. Waarschijnlijk lanceert Huawei een WiFi-only en een 3G/4G-variant van deze tablet.

Lancering tijdens MWC 2014

Volgende week maandag gaat in Barcelona het Mobile World Congress 2014 van start en krijgen we waarschijnlijk alle details van Huawei te horen. Ook zal dan meer bekendgemaakt worden over de prijs en beschikbaarheid.

Lees meer over alle tablets die we verwachten tijdens MWC 2014.

Reacties (0)