Fotodienst Google Photos is voorzien van een archiefoptie

25 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-photos

Google heeft een update uitgerold voor de fotodienst Google Photos. De update neemt een handige archieffunctie met zich mee. Met deze optie kun je foto's uit je standaardweergave halen, zonder dat je ze helemaal hoeft te verwijderen.

Foto’s archiveren met Google Photos

Er komen een aantal interessante mogelijkheden naar Google Photos toe, maar daar houdt het nog niet bij op. Google heeft namelijk een update uitgerold voor de fotodienst, waardoor je voortaan foto’s kunt archiveren. Dat houdt in dat je ze uit de standaardweergave haalt, zonder die foto’s te hoeven verwijderen. Wanneer je de update hebt gedownload, dan tref je de nieuwe functie aan in het hamburgermenu aan de linkerkant. Boven de optie prullenbak zie je de nieuwe mogelijkheid staan, waar je ook direct meer kunt leren over het archiveren.

Gearchiveerde foto’s verdwijnen dus niet helemaal uit de opslag. Ze zullen ook nog steeds in albums te vinden zijn. Wanneer je een foto archiveert, dan tref je hem simpelweg niet aan in het complete overzicht wanneer je de app opent. Je kunt ook meerdere foto’s tegelijkertijd archiveren door er een aantal te selecteren. Wil je de foto’s weer terughalen, dan dien je naar de archiefoptie te gaan, waar je de handeling kunt verrichten. Zo kun je eindelijk de dubbele foto’s weghalen (of de foto’s die niet voor iedereen bedoeld zijn…).

De update is nu beschikbaar voor Android en komt later ook naar iOS en het web.

Google Photos


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)