‘Fortnite voor Android komt naar Galaxy App Store en Galaxy Tab S4’

06 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
fortnite

Zoals het er nu naar uitziet zal Fortnite voor Android eerst een tijdje exclusief op Samsung-apparaten speelbaar zijn, zoals de Galaxy Tab S4. Dat blijkt uit informatie vanuit een gelekt apk-bestand. Epic Games wil de game niet aanbieden via de normale Google Play Store.

Fortnite komt naar Android, maar…

Fortnite wordt binnenkort officieel op Android gelanceerd, maar er zitten wel wat haken en ogen aan deze release. Zo heeft Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire battle royale-game, dit weekend laten weten dat het spel niet via Google Play verkrijgbaar zal zijn. In plaats daarvan zouden spelers een speciaal apk-bestand moeten downloaden, open en bewaren, zodat de game gespeeld en geüpdatet kan (blijven) worden. Dat wordt side-loading genoemd en kan potentieel voor online gevaren zorgen bij onoplettendheid.

Echter, nu is er een apk-bestand gelekt waaruit op te maken valt dat Samsung mogelijk een deal heeft gesloten met Epic Games. Eerder kwam al naar buiten dat de Samsung Galaxy Note 9, die deze week wordt aangekondigd, de game exclusief zou gaan krijgen, voor tenminste dertig dagen. Nu blijkt dat Epic Games Fortnite wil gaan aanbieden via de Galaxy App Store, waardoor ook andere Samsung-toestellen kunnen genieten van de exclusiviteit. Zo krijgt onder meer de Samsung Galaxy Tab S4 ook toegang tot de schietgame.

Hoewel andere Samsung-toestellen dan de twee hierboven genoemde modellen de game ook zouden kunnen downloaden, zou je Fortnite alleen op de Note 9 of Tab S4 kunnen spelen, zoals het er nu naar uitziet. Bovendien lijkt het er verder op dat Samsung een exclusiviteitsdeal heeft kunnen sluiten van maar liefst vier maanden. Daarnaast maakt het spel gebruik van Samsungs api voor digitale aankopen, waardoor het spel voor lange tijd beschikbaar zal zijn via de Galaxy App Store. Dit zou een grote winst zijn voor Samsung en toesteleigenaars.

Reacties (0)