EVGA Tegra Note 7 met Tegra 4-chip verschijnt ook in Nederland

31 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia-Tegra-Note-3

Afgelopen september onthulde chipfabrikant Nvidia de Tegra Note 7, een 7-inch referentietablet waar verschillende fabrikanten mee aan de slag zijn gegaan. EVGA, één van deze fabrikanten, brengt de tablet nu ook naar Europa.

De Nvidia Tegra Note 7 is een zogenaamde referentietablet waarmee de chipfabrikant wil laten zien wat de mogelijkheden van de Tegra 4-processor en daarvoor ontwikkelde toepassingen zijn. Een aantal fabrikanten is met dit ontwerp aan de slag gegaan. Zo onthulde HP direct na de presentatie van de Tegra Note 7 de HP Slate 7 Extreme, een tablet die nagenoeg exact overeenkomt. Dit model had al in Nederland te koop moeten zijn maar is vooralsnog nergens te bekennen.

Het wat onbekendere EVGA is ook met de Tegra Note 7 aan de slag gegaan en bracht de tablet onder de naam EVGA Tegra Note 7 uit. In de VS is dit model al een aantal maanden te koop voor een prijs van 199 dollar en binnenkort moet de tablet ook in de Nederlandse winkels liggen. Onder meer bij MaxICT kan de EVGA Tegra Note 7 inmiddels besteld worden voor zo’n 216 euro en ook diverse Duitse retailers zijn met de verkoop van de tablet begonnen.

De EVGA Tegra Note 7 is een 7-inch tablet die draait op Nvidia’s krachtige Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz. Het ips lcd-display heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en biedt ondersteuning voor de meegeleverde stylus, welke gebruikmaakt van de DirectStylus-techniek van Nvidia. Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een microUSB-poort, een miniHDMI-uitgang, wifi, Bluetooth 4.0 en een 4.100mAh batterij. Het geheel draait inmiddels (via een update) op Android 4.4 KitKat.

Reacties (0)