Elke dag worden er 70.000 Android tablets geactiveerd

13 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Iconia-Tab-A210

Om de zoveel tijd is het interessant om er wat statistieken bij te pakken zodat we kunnen zien of bepaalde platformen sneller groeien dan anderen, met name op het gebied van tablets. Eric Schmidt, CEO van Google, heeft deze week tijdens Motorola’s "On Display" evenement wat licht geschenen op de hoeveelheid Android tablets die elke dag verkocht worden.

Volgens Schmidt worden er dagelijks inmiddels 1.3 miljoen Android apparaten geactiveerd. Dat is natuurlijk heel wat, zeker gezien het feit dat Apple ‘maar’ 500.000 iOS apparaten per dag verkoopt. Maar, als we puur kijken naar de cijfers van Android tablets valt het toch behoorlijk tegen. Van deze 1.3 miljoen apparaten is namelijk maar 5 procent een tablet. Dit komt neer op 70.000 Android tablets per dag.

Ter vergelijking; Apple gaf gisteren aan het afgelopen kwartaal (april tot en met juni) 17 miljoen iPads verkocht te hebben, wat neerkomt op zo’n 190.000 iPads per dag. Volgens Apple heeft de iPad momenteel een marktaandeel van 68 procent. Natuurlijk moet hierbij gezegd worden dat de iPad één product is, terwijl Android tablets in honderden verschillende soorten, maten, prijzen en merken komen.

We hebben het vaker gezegd, maar het wordt nu interessant om te zien wat onder meer de Nexus 7 en de nieuwe Amazon Kindle Fire tablets voor invloed gaan hebben. Deze tablets laten namelijk zien dat voor een lage prijs ook aantrekkelijke specs geboden kunnen worden. Uit verschillende recente onderzoeken bleek al dat de prijs voor Android tablet bezitters veel belangrijker is dan voor iPad bezitters. Op dit punt zal Android de komende maanden punten moeten gaan scoren.

Advertentie

Via: Android Authority

Reacties (0)