Eerste Philips tablet gespot: 7 inch, Android ICS en een MIPS chip

18 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
Philips-7-inch-tablet-MIPS

Een van de grotere elektronicafabrikant die nog geen tablets heeft gelanceerd is Philips. Toch is het Nederlandse bedrijf bezig met de ontwikkeling van een tablet, welke draait op een MIPS processor. De tablet wordt waarschijnlijk in eerste instantie in China gelanceerd en bij succes zal de tablet ook in andere landen verschijnen.

De eerste tablet van Philips is deze week opgedoken (zie foto) tijdens de Linley Tech Mobile Conference, waar de focus lag op de MIPS architectuur voor processors. Philips is één van de eerste fabrikanten die voor deze architectuur gekozen heeft en niet voor de bekende designs van Qualcomm, Nvidia of Samsung. Meer dan dat de tablet een formaat van 7 inch heeft en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en een MIPS chip is momenteel niet bekend. Wel is duidelijk dat Philips zich met deze tablet vooral richt op het budget segment van de tabletmarkt.

Philips heeft al langere tijd geavanceerde mediaspelers in het assortiment dus de stap naar tablets is in principe geen hele grote. Dat het bedrijf kiest voor MIPS chips is ook geen grote verrassing aangezien de kosten van deze chips lager liggen, er steeds meer tablets vanuit Azië verschijnen die er op gebaseerd zijn en Google onlangs nog heeft aangekondigd de ondersteuning voor MIPS binnen Android uit te breiden.

Bron: Brightsideofnews

Reacties (0)