Eerste foto’s Huawei Ascend 7 opgedoken

22 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
huawei-ascend-mate-7

Met nog iets minder dan twee weken te gaan voordat de opvolger van de Huawei Ascend 2 wordt aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn, duiken er opeens foto's op van het apparaat dat we voorheen kenden als de M3 of Ascend Mate 3: de Huawei Ascend 7.

De eerste foto’s van de Huawei Ascend Mate 7, die eerder nog door het leven ging als de Huawei Ascend Mate 3, zijn opgedoken en als we de foto’s bekijken, kunnen we niet anders dan concluderen dat de phablet veel wegheeft van de HTC One Max. Zelfs de vingerafdrukscanner om de phablet mee te ontgrendelen zit aan de achterkant, wat ons behoorlijk vervelend lijkt wanneer je het apparaat wil ontgrendelen als het gewoon op tafel ligt.

Twee varianten

Mogelijk wordt de phablet gelanceerd in twee verschillende varianten. De eerste versie krijgt een 6.1 inch display met een resolutie van 1440 x 2560, waar de tweede versie ook een 6.1 inch qHD-scherm krijgt, maar dan met een resolutie van 1080 x 1920. Beide versies zouden een scanner krijgen voor vingerafdrukherkenning. Daarnaast zou er aan de achterkant een dertien megapixel-camera aanwezig zijn en aan de voorkant eentje met vijf megapixel.

De Huawei Ascend Mate 7-phablet krijgt ook de onlangs getoonde Huawei Kirin 920 octacore-processor. Deze chip is ontwikkeld voor mobiele apparaten als smartphones en tablets, en beschikt over maar liefst acht kernen. Dit model maakt, net als vele andere octacore-chips, gebruik van het big.LITTLE-principe, wat inhoudt dat er vier kernen aanwezig zijn voor de intensieve taken en vier kernen voor de wat minder intensieve taken.

Advertentie

De Mate 7 zal ook op Android 4.4.2 draaien en 4G LTE ondersteunen, maar ook Bluetooth 4.0, Wi-Fi en NFC connectivity. Een ander verschil tussen beide phablet-versies is het werkgeheugen: de goedkopere variant krijgt twee gigabyte werkgeheugen en de wat duurdere maar liefst drie. Huawei gaat zelf zorgen voor een aantal specifieke apps; welke apps dit zijn is alleen nog onbekend.

Reacties (0)