‘Eerste foto Google Nexus 9 verschijnt online’

06 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Het Twitteraccount Upleaks heeft vandaag een foto online gezet van, wat het account zelf meldt, de Google Nexus 9 met Android L-software.

Je zou zeggen dat het wel eens tijd wordt dat we die veelbesproken Google Nexus 9 gaan zien. We zien immers al maanden geruchten voorbij komen maar officiële afbeeldingen ontbreken nog, laat staan een officiële presentatie. Mogelijk is vandaag dan toch de dag dat we de Nexus 9 voor het eerst zien.

Het Twitteraccount Upleaks heeft namelijk vandaag een foto online gezet van, wat het account zelf meldt, de Google Nexus 9. We moeten het met een korrel zout nemen maar het zou zomaar de echte kunnen zijn. We zien in ieder geval het logo van HTC, de beoogde fabrikant van de Nexus 9, terug en opvallend is het verticaal geplaatst Nexus-logo aan de achterzijde. Ook zien we in de linker bovenhoek een camera terug, vergezeld door een led-flitser.

Maar, wanneer kunnen we de Google Nexus 9 nu daadwerkelijk verwachten? Uit de laatste geruchten kunnen we opmaken dat 16 oktober mogelijk de dag is waarop de presentatie gehouden gaat worden. Google en HTC hebben echter nog niks van zich laten horen. De verkoopdatum lekte vorige maand ook al uit; 24 oktober zou de tablet gelanceerd worden.

Qua specificaties lijken alle geruchten zo goed als overeen te komen. De Google Nexus 9 zou beschikken over een 8.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en draaien op een Nvidia Tegra K1-processor met een Kepler-gpu die voorzien is van 192 kernen. Ook komt de tablet waarschijnlijk met Android L-software, 3GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Google zou een WiFi-only en een 4G-variant op de markt willen brengen.

Voor een overzicht van alle geruchten en lekken kun je terecht in ons Google Nexus 9 archief.

Reacties (0)