Een tablet met of zonder abonnement?

Huawei mediapad tablet

Een tablet kun je gewoon kopen in elke elektronica zaak of elke online elektronica webwinkel. De meeste tablets die je los koopt kunnen via een Wifi-verbinding draadloos verbinding maken met het internet en zolang je in een Wifi-zone zit heb je dus alle vrijheid om gebruik te maken van applicaties die een internetverbinding nodig hebben. Mocht je veel in situaties zitten waar geen Wifi-verbinding mogelijk is - zoals in de trein, de bus, in de auto of op afgelegen plekken - dan is een tablet met mobiel internet abonnement wellicht iets voor jou.

Een tablet met Wifi

Een tablet is in negen van de tien gevallen uitgerust met een Wifi functie waardoor je altijd de beschikking hebt over internet wanneer je jezelf in een Wifi-zone bevindt. Voor mensen die zich vaak op dezelfde plek bevinden, zoals thuis of op het werk, is dit meestal meer dan voldoende. Je hebt bijna altijd een internetverbinding en hebt alle vrijheid om de tablet PC volledig te gebruiken.

Een tablet met Wifi en internet abonnement

Voor mensen die vaak onderweg zijn of steeds op verschillende locaties verblijven of werken is een mobiel internet abonnement een perfecte oplossing. Bij de meeste telecomproviders is tegenwoordig een mobiel data-abonnement aan te schaffen, speciaal voor tablets en alleen om een internetverbinding tot stand te brengen. Mocht dit de beste oplossing voor jou zijn dan is het verstandig om te kijken of je ook je tablet bij deze telecomprovider aan kunt schaffen aangezien je dan niet het volledige aankoopbedrag hoeft te betalen door de korting die je krijgt bij een abonnement. Let wel goed op welke beperkingen een telecomprovider stelt aan je datalimiet. Zit je veel op het internet en wil je ook nog wel eens grote bestanden versturen of bekijken dan is het verstandig om een uitgebreid data-abonnement te kiezen.

Lees meer in ons artikel ‘tablets en mobiel internet‘.

Advertentie

Tips en antwoorden op vragen

Wil je toch liever een tablet kopen zonder abonnement of meer te weten komen over de hardware en belangrijke overwegingen? Dan vind je in ons tips en adviezen archief alles terug wat je moet weten voordat je tot aanschaf overgaat. Ben je er nog niet uit en wil je wat meer weten? Aarzel dan niet en stel je vragen in onze Vraag & Antwoord sectie.