Drie puzzelgames voor op je tablet

26 juni 2015 3 Minuten 0 Reacties
brickies-feature

Deze week behandelen we drie puzzelgames voor op je tablet, waar je geduld voor moet tonen en soms even voor moet gaan zitten.

Drie puzzelgames voor op je tablet

Het genre ‘puzzel’ is ontzettend breed en is typisch zo’n categorie die voor iedereen wel wat te bieden heeft. De een heeft wat meer met woordpuzzels, terwijl de andere juist iets meer van actie houdt en snelle handelingen wil verrichten voordat de timer is afgelopen. Weer iemand anders speelt graag met physics (bijvoorbeeld de zwaartekracht) en dan heb je ook nog mensen die geen van de bovenstaande dingen leuk vinden, maar gewoon met blokken willen spelen. Hieronder behandelen we daarom drie verschillen puzzelgames.

Angry Birds: Fight! (gratis)

Een onzettend populair subgenre binnen de categorie puzzels is het idee van drie-op-een-rij; nee, dan hebben we het niet over dat spel van MB. In de digitale versie van match-3, zoals de Noord-Amerikanen het noemen, dien je drie of meer van dezelfde soorten elementen op een rij te krijgen, terwijl er ondertussen zich een verhaal afspeelt waar je invloed op uitoefent door goed te scoren. En als het een populair (sub)genre is, dan kun je er vergif op innemen dat Rovio er het merk Angry Birds aan vastlijmt en dat is ook nu wederom gebeurd.

Advertentie
Angry Birds: Fight!

Into the Circle (gratis)

In de game Into the Circle krijg je de taak om een kleiner balletje in een groter balletje te krijgen. Dat klinkt veel simpeler dan het is, omdat je te maken krijgt met de physics van zwaartekracht. Je trekt het kleine balletje een beetje naar achteren en laat hem los – zo geef je hem wat vaart mee en moet hij in de grotere bal terechtkomen. Terwijl je de verschillende levels doorloopt, kom je verschillende ballen en daardoor ook verschillende regels van physics tegen, zodat je keer op keer je strategie moet bijstellen. Erg verslavend!

Into the Circle

Brickies (gratis)

Heb je een Game Boy gehad, dan ken je het spel als Alleyway. Speelde je het op pc, dan ken je het beter als Breakout. Ook in Brickies krijg je de taak alle blokken in het veld weg te halen door er met een balletje tegenaan te tikken. Je hebt daarvoor nu niet één, maar twee plankjes tot je beschikking, zodat je de bal ook van bovenaf kunt aansturen. Het is een simpele, verfrissende twist op een oud concept. Bovendien oogt het spel erg fijn en klinkt de muziek zeer rustgevend, waardoor een potje Brickies prima kan terwijl je dit weekend in de tuin zit.

Brickies

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

Reacties (0)