“Door Samsung gemelde oorzaak ontbranding Galaxy Note 7 klopt”

07 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-7-ontploft-1

Samsung maakte op 23 januari na een lang intern onderzoek bekend wat de precieze oorzaak was van de spontane ontbrandingen van de Samsung Galaxy Note 7. Deze onderzoeksresultaten kloppen. Dat meldt een Koreaanse overheidsinstantie die elektronische producten moet controleren.

Batterij ontplofte

Samsung moest het afgelopen jaar diep door het stof nadat de met veel bombarie gepresenteerde nieuwe phablet Galaxy Note 7 veel problemen begon te veroorzaken. Het toestel ontplofte, ontbrandde spontaan, en gebruikers waren soms letterlijk hun leven niet zeker. Aanvankelijk liet Samsung de toestellen terugkomen, om er een nieuwe batterij in te stoppen. Maar het probleem bleef.

Om persoonlijke ongelukken te voorkomen, heeft Samsung alle Notes 7 teruggeroepen, wat het bedrijf enorme financiële schade en vooral reputatieschade heeft toegebracht. Hierna is maandenlang een diepgaand intern onderzoek naar de oorzaak gedaan.

Kortsluiting

De oorzaak is nogal technisch en wordt in dit artikel in een infographic door Samsung toegelicht. De oververhitting ontstond door onderdelen in de batterij die elkaar niet mochten raken, maar dat toch deden. Dat leverde een soort kortsluiting op in het toestel. Er was niet sprake van één, maar van twee hoofdproblemen die dit veroorzaakten. Vandaar dat ook exemplaren uit de tweede batch toestellen ontbrandde.

Advertentie

Geen boete

De Korean Agency for Technology and Standards heeft de onderzoeksresultaten van Samsung goed bekeken, en geoordeeld dat ze kloppen. Dat is een opluchting voor Samsung. Deze overheidsinstantie kan straffen opleggen aan bedrijven die in overtreding zijn, maar Samsung krijgt geen boete. Waarschijnlijk omdat het bedrijf eerlijk is geweest over de onderzoeksresultaten en omdat Samsung snel heeft ingegrepen.

Galaxy S8: compleet ander verhaal

Het bedrijf zal binnenkort een nieuw vlaggenschip presenteren, de Samsung Galaxy S8. Onzekerheid over de veiligheid van de batterij in dat nieuwe toestel kan Samsung niet gebruiken. Naar verluidt heeft Samsung de batterijen voor de Galaxy S8 nu bij concurrent LG besteld.

Reacties (0)