Dit zijn de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL

02 oktober 2017 2 Minuten 0 Reacties
Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL

Journalist Evan Blass van Venturebeat weet het zeker: hij heeft renders van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL te pakken. Hij stelde ze deze avond voor aan het publiek.

Pixel 2 XL

Google zal overmorgen, op 4 oktober, de twee nieuwe toestellen wereldkundig maken, meldt Blass. De lancering van de toestellen gaat volgens hem gepaard met een mini-connected speaker, een laptop, een nieuwe VR-headset enzovoorts. Maar de telefoons blijft toch waar het om draait. De twee phablets worden live op internet aangekondigd.

Prijs

Nadat Google vorig jaar afscheid nam van de Nexus-serie, die door andere fabrikanten onder hun eigen merk werd gebouwd, is de Pixel-serie verschenen. De eerste Pixel-telefoons waren indrukwekkende phablets met onder meer zeer goede camera’s. Ook opvallend was de prijs. Die valt in het topsegment waar we ook de nieuwste iPhones in ontwaren.

Android 8 Oreo

Nu is het tijd voor de opvolger van de eerste Pixels. De Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL zijn Android 8 Oreo-toestellen die door HTC en LG zijn gefabriceerd voor Google. De werktitels van de toestellen zijn Walleye en Taimen. Hoewel het aanvankelijk de bedoeling leek dat de Qualcomm Snapdragon 836 deze toestellen zou aandrijven, is het een Snapdragon 835 geworden, zo meldt Blass. De Snapdragon 836 is domweg nog niet beschikbaar.

Advertentie

6-inch scherm

De Pixel 2 heeft een 5-inch scherm, en valt niet in de phabletcategorie. De Pixel 2 XL zal volgens Blass een 6-inch scherm krijgen, waarmee die wel ruimschoots in die categorie valt. Het 6-inch scherm krijgt volgens de twitterreporter QHD-resolutie en een beeldschermverhouding van 18:9. De randjes zijn smal, maar het is niet zo smal dat je ze niet meer ziet. Wat dat betreft slaan de Pixels de laatste hype van steeds smallere randen even over.

Behalve de schermen komen de nieuwe Pixel 2-telefoons redelijk overeen. 4GB ram, 64 danwel 128GB opslaggeheugen, en 12-megapixelcamera’s achter. Aan de voorkant vinden we stereo speakers. De Pixel 2 XL zou in dollars 849,- en 949,- gaan kosten, afhankelijk van het gekozen opslaggeheugen. Op 15 november zou de Google Pixel 2 XL beschikbaar zijn, maar of dat ook in Nederland het geval zal zijn, is nog zeer onzeker.

Reacties (0)