Dit is de OnePlus 6: premium telefoon tegen relatief lage prijs

16 mei 2018 2 Minuten 0 Reacties
OnePlus 6 (3)

Zojuist is in Londen de OnePlus 6 gelanceerd, het nieuwe vlaggenschip van het Chinese bedrijf dat premium telefoons tegen midrange prijzen maakt. Voor het eerst is er een volledig glazen toestel, dat volgens OnePlus zelf de meest geavanceerde telefoon van het bedrijf tot nu toe is.

De OnePlus 6: scherm, geheugen en camera

De OnePlus 6 heeft het grootste scherm tot nu toe voor een OnePlus-telefoon, van 6,28-inch met 19:9 verhouding. Het gaat om een AMOLED-scherm, dat daarmee voor een mooie kijkervaring zal zorgen. De Android-telefoon wordt draaiende gehouden door de ingebouwde Qualcomm Snapdragon 845-processor, de meest moderne van de Amerikaanse chipfabrikant tot nu toe. Volgens OnePlus is de processor zo’n dertig procent sneller en tien procent zuiniger.

Verder heeft het toestel in de goedkopste versie zes gigabyte werkgeheugen, dat uitbreidbaar is tot acht gigabyte. Wat de opslagcapaciteit betreft valt er ook weer wat te kiezen voor de gebruiker: 64, 128 of 256 gigabyte. Daarmee valt er weer genoeg te kiezen voor de gebruiker, maar zit het met de basis weer in orde.

De OnePlus 6 heeft een dubbele camera aan de achterkant. De primaire camera heeft een 16-megapixelsensor met f/1.7-diafragma. Verder is er een secundaire camera met 20-megapixelsensor. Die combinatie zorgt voor mooie plaatjes in donkere omstnadigheden. Hieraan toegevoegd is overigens Advanced HDR, een softwarematige oplossing van OnePlus die schaduwen vemrindert en lichtinval verbeterd. Verder is er optische beeldstabilisatie en de OnePlus Slow Motion mode.

Advertentie

Net als eerdere versies, draait ook dit nieuwe OnePlus-toestel op OxygenOS, een Android-versie waar het bedrijf zelf wat toevoegingen aan heeft gedaan die – zo schrijft het zelf – voor een “sneller, soepeler en indien gewenst meer aan te passen” systeem zorgen. Vooral belangrijk voor het bedrijf is het minimalisme waar vanuit gegaan is, dus er zit niet teveel rommel op het apparaat voorgeïnstalleerd.

OnePlus 6: Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 6 ligt in Nederland ook in de winkel – in die van Belsimpel om precies te zijn. Het toestel is in die kleuren beschikbaar: midnight black, mirror black en silk white. Die laatste is een limited edition die enkel met 128GB aan opslagcapaciteit meegeleverd wordt.

  • Mirror Black (6GB RAM, 64GB) €519,-
  • Mirror Black (8GB RAM, 128GB) €569,-
  • Midnight Black (8GB RAM, 128GB) €569,-
  • Midnight Black (8GB RAM, 256GB) €619,-
  • Silk White (8GB RAM, 128GB) €569,-

Het toestel ligt vanaf 21 mei in de winkel, maar kan vanaf die dag ook via de webshop van OnePlus besteld worden.

Reacties (0)