Details over Windows 8 tablet plannen Microsoft bekend

18 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-tablet

Alle grote PC en smartphone fabrikanten hebben inmiddels wel een tablet gepresenteerd of gelanceerd en we krijgen dagelijks nieuwtjes te horen over besturingssystemen als iOS, Android en MeeGo, maar van de tablet PC plannen van Microsoft horen we zeer weinig. Toch zijn we vandaag iets meer te weten gekomen door uitspraken van een Intel manager.

Tijdens een investeerdersconferentie gaf de vice president van Intel, Renee James, een aantal details prijs over Microsoft’s plannen met Windows 8 en de implementatie in tablets. Zo zouden er maar liefst vier versies van het besturingssysteem gemaakt worden voor ARM processors, naast een aantal versies voor Intel processors. Volgens James zouden de ARM versies geoptimaliseerd zijn voor tablets en smartphones en applicaties gemaakt voor oudere versies van Windows kunnen er niet op draaien.

Toch zal er ook minimaal Intel één versie van Windows 8 geoptimaliseerd worden voor tablets en smartphones. Naast alle ‘Home’, ‘Home Premium’, ‘Professional’, etc versies van Windows kunnen we er voor Windows 8 dus een stuk of zes bij optellen. Naar onze mening wordt dit een zooitje voor de consument maar ook vooral voor ontwikkelaars van applicaties. We hopen snel wat meer duidelijkheid van Microsoft te krijgen.

Bron: Business Insider


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)