Demonstratie: Windows RT op de Samsung ATIV Tab

01 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
WindowsRT-ATIV-Tab

We hebben de afgelopen maanden al een aantal versies van het Windows 8 besturingssysteem voorbij zien komen en inmiddels zijn we aanbeland bij de final versie die fabrikanten kunnen gaan gebruiken voor nieuwe producten. Toch hebben we de Windows RT versie van het besturingssysteem, geschikt voor apparaten met een ARM processor, nog nauwelijks kunnen bekijken.

Windows RT

Tijdens IFA 2012 werd eindelijk wat duidelijker welke fabrikanten met Windows RT tablets zouden gaan komen. Zo hebben we de Dell XPS 10 tablet en de ASUS Vivo Tab RT voorbij zien komen. Ook Samsung toonde haar nieuwe ATIV Tab met Windows RT als besturingssysteem. Dit gaf The Verge de uitgelezen mogelijkheid om het voor ARM processors geoptimaliseerde besturingssysteem eens van dichtbij te bekijken.

Prijzen

De eerste tablets met Windows RT als besturingssysteem worden eind oktober, op hetzelfde moment als de lancering van Windows 8, in de winkels verwacht. Prijzen zijn nog schaars maar in ieder geval Samsung heeft al bevestigd dat de ATIV Tab voor 699 euro in de winkels zal liggen. Gisteren dook ook de eerste prijs van de ASUS Vivo Tab RT op. Een Nederlandse webshop heeft het apparaat voor 799 euro online staan, maar dit is nog niet door ASUS bevestigd.

Windows RT vs Windows 8

Zoals gezegd komt Windows 8 in verschillende versies die gebruikt kunnen worden op verschillende hardware. Het belangrijkste verschil tussen de RT versie en de ‘standaard’ (x86) versie van het besturingssysteem is dat de RT versie gefocust is op de ‘Metro’ touch-interface en geen desktop applicaties (.exe bestanden) kan draaien. Meer informatie hierover lees je in ons artikel over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

Samsung ATIV Tab

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Tab.

Reacties (0)