De drie beste nieuwe apps voor je iPad #129

17 januari 2016 3 Minuten 0 Reacties
ipads

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps voor jouw iPad. Onder meer een app waarmee je fonts van het toetsenbord kunt veranderen.

FancyKey Pro

FancyKey Pro is een veelzijdige app waarmee je de vorm, het uiterlijk, de achtergrond en de kleur van je toetsenbord kunt veranderen. Zo kun je teksten maken in elke kleur en in elk denkbaar lettertype. Maar dat is nog niet alles: er zit ook nog een handige swype-functie in verborgen. Zo kun je zonder je vinger van het scherm te halen, woorden vormen door van de ene naar de andere letter te ‘swypen’ (vegen). Dat werkt in veel gevallen sneller dan letter voor letter intikken. Het is mogelijk om je eigen toetsenbord te ontwerpen met foto’s en tekeningen, maar Fancy stelt ook zelf een uitgebreide bibliotheek beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een plaatje achter het onscreen toetsenbord zetten, en bij elke toetsaanslag een gek geluidje selecteren, zoals een scheet, een varken of een piano. Om maar wat te noemen.   FancyKey Pro is gratis te downloaden uit de App Store.  

FancyKey Pro

CLZ Movies

Geen idee wat je eigenlijk nog aan dvd’s in je kast hebt staan? Tijd om daar eens doorheen te lopen met CLZ Movies. Dit is een app die een database bevat van heel veel films, en met een ingebouwde barcodescanner kun je de gegevens van je eigen dvd’s er eenvoudig aan toevoegen door de streepjescode voor de camera van je iPad te houden. CLZ is verder een hele uitgebreide filmdatabase waar je ook informatie over de allernieuwste films in kunt vinden. CLZ is gratis, maar als je meer dan honderd films aan de database wilt toevoegen, dan moet je een dollar betalen voor de volgende honderd films. Voor tweehonderd films 2,50 enzovoorts, en wil je van al dat betaalgezeur af zijn, dan ben je er met eenmalig 15 dollar van af en kun je onbeperkt films toevoegen.   CLZ Movies is gratis te downloaden uit de App Store.

CLZ Movies

Coachguitar

Altijd al eens gitaar willen spelen, maar nooit het hart gehad om een leraar te zoeken en je stap voor stap door de theorie heen te worstelen? Dat is niet langer nodig, want je kunt eenvoudige gitaarlessen volgen op je iPad. Met Coachguitar zit je tijdens de volgende zomervakantie het ene na het andere nummer te spelen bij het kampvuur. Alle meezingers komen voorbij in de app, waarbij je soms wel stevig de beurs moet trekken voor populaire nummers. Stap voor stap word je geleerd hoe je een bekend nummer moet spelen, waarbij de app je precies laat zien hoe je je vingers moet plaatsen. Zonder verdere kennis van het instrument kun je zo in ieder geval een aardige top veertig opbouwen voor jezelf. Gitaarspelen zonder ‘onderaan’ te hoeven beginnen, maar met direct resultaat. Succes aan het kampvuur gegarandeerd. CoachGuitar is gratis te downloaden uit de App Store.

CoachGuitar

Reacties (0)