De drie beste nieuwe apps voor je iPad #127

03 januari 2016 2 Minuten 1 Reacties
ipads

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps voor jouw iPad. Onder meer een app om je pikante foto's voor onbevoegden te verbergen.

Image Safe

Image Safe stelt je in staat om foto’s die op je iPad zijn opgeslagen, achter een slotje te zetten. Wil je aan vrienden een bepaalde foto laten zien, dan blijft de rest dus achter slot en grendel, en kom je niet in ongemakkelijke situaties als té huiselijke plaatjes voorbijkomen op zoek naar die ene foto waar het om gaat. Image Safe kan een heel album, maar ook een enkele foto op slot zetten, zodat die alleen met een pincode zichtbaar kan worden gemaakt. Ook de vingerafdrukscanner in de modernere iPads kan hiertoe worden gebruikt.

Image Safe kost 1,99 euro in de App Store.

Image Safe

Piano Tiles 2

Heb je even niets te doen? Dan is de game Piano Tiles 2 een aardig tijdverdrijf. Je krijgt zwarte en witte strepen in beeld die wegscrollen. Druk alleen op de zwarte, anders ben je af. Tijdens het drukken op de zwarte blokken wordt een lied afgespeeld. De piano zorgt ervoor dat je het leuk blijft vinden. Het is een game die aardig verslavend kan zijn. Piano Tiles 2 biedt een aantal extra liedjes ten opzichte van de eerste versie van deze game. Het spel biedt in-app aankopen waarmee je kunt doorgaan als je toch op een wit vlakje hebt gedrukt, zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Advertentie

Piano Tiles 2 is gratis in de App Store.

Piano Tiles 2

ANWB Fietsen

Ook een ‘nieuwjaarsbuik’? De kilo’s van december kun je er mooi weer af fietsen met gebruik van de iPadversie van ANWB Fietsen. Daarmee kun je zelf fietsroutes samenstellen aan de hand van de fietsknooppunten van de grootste vereniging van Nederland. De fietsknooppunten kun je tot zelfgekozen routes aan elkaar knopen zodat je een aardige fietsroute kunt samenstellen. Bezienswaardigheden onderweg en praktische beschrijvingen worden ook weergegeven. Krijg je een lekke band, dan biedt de app een ‘servicebox’ waarin wordt aangegeven hoe je zelf reparaties kunt uitvoeren. Het is natuurlijk niet zo handig om met een iPad op je stuur te gaan fietsen, maar de routes samenstellen gaat op een tablet veel makkelijker dan op een telefoon. En dan: fietsen maar!

ANWB Fietsen is gratis in de App Store.

ANWB Fietsen

Reacties (1)