De beste Android tablets van dit moment (winter 2014 / 2015)

24 december 2014 + 10 minuten 2 Reacties
Asus-MeMO-Pad-8-review-display

De winter van 2014 is weer begonnen. Tijd dus op de balans weer op te maken door te kijken naar de beste Android tablets van dit moment.

Kerst staat voor de deur en dat betekent automatisch dat de winter van 2014 begonnen is. Tijd dus om de beste tablets van dit moment weer onder elkaar te zetten. Elk seizoen kijken we naar de beste tablets, convertibles en hybride modellen die je in de winkels kunt vinden en in dit artikel focussen we ons op de beste Android tablets van de winter van 2014 / 2015.

Elke drie maanden zetten we de beste tablets onder elkaar door te kijken naar onze eigen ervaringen die we in wederom een groot aantal reviews gepubliceerd hebben. Daarnaast nemen we de ervaringen van bezoekers die in onze tablet database gepubliceerd zijn mee, kijken we naar de ontwikkelingen in de markt en houden we de prijsniveaus van de verschillende tablets in de gaten. Mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jij voor wilt gaan, dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) tablet dan heb je vast en zeker gezien dat het aanbod in de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Een overzicht van de beste tablets van dit moment is dan ook deels subjectief, er is voor elke smaak en wens wel een tablet. De beste tablet voor jou is afhankelijk van zaken als je budget, je voorkeuren en je eisen. Mocht je zelf specifieke eisen stellen of wensen hebben, neem dan een kijkje in ons review archief. Ook raden we je aan ons artikel met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet door te nemen.

Advertentie

Alles over Android

Op het gebied van Android is er in de afgelopen maanden een hoop veranderd maar de kans is groot dat je daar zelf nog maar weinig echt van gemerkt hebt. Google heeft Android 5.0 Lollipop uitgebracht maar op dit moment is de software officieel alleen nog beschikbaar voor de Nexus-apparaten van het bedrijf zelf. De verwachting is dat in januari de eerste fabrikanten updates voor reeds gelanceerde tablets en phablets uitrollen, en in ongeveer dezelfde periode zullen ook de eerste modellen in de winkel standaard voorzien zijn van de nieuwste Android-versie.

Android 5.0 Lollipop is een versie van Android die vooral in het teken staat van een nieuw design, door Google het Material Design genoemd. Er wordt meer kleur gebruikt en elementen worden iets ‘platter’ weergegeven. Daarnaast biedt Android 5.0 nieuwe notificaties, betere mogelijkheden om je tablet met anderen in huis te delen en nieuwe opties voor het maken en terugzetten van een back-up. Meer over alle nieuwigheden lees in ons Android 5.0 Lollipop overzicht. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Als je zeker weet dat Android het besturingssysteem is waar jij mee aan de slag wilt dan hebben we hieronder de beste Android tablets van dit moment voor je onder elkaar gezet. Opvallend is dat we deze keer nagenoeg alle categorieën en formaten behandelen, van hybride tablets en modellen van 7-inch tot phablets en tablets met een formaat van 10.1-inch. Er is de afgelopen drie maanden weer een groot aantal Android tablets gelanceerd maar toch zien we een aantal oude bekenden terug in dit overzicht. Het is duidelijk dat Samsung en Asus nog steeds de beste modellen op de markt brengen, in onze optiek althans. Onderstaand overzicht bevat overigens geen speciale volgorde.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Nu de in 2013 gelanceerde Google Nexus 7 nergens meer te koop is moeten we op zoek naar een ander 7-inch model met indrukwekkende prestaties en features. De ideale vervanger voor de Nexus 7 hebben we gevonden in de vorm van de Asus MeMO Pad 8 (ME572C), een tablet met Android 4.4 Kitkat-software en een aantrekkelijke prijs van 199 euro.

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) beschikt over een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en is uitgerust met een Intel Atom Z3560 Moorefield-processor met 64-bit-ondersteuning en een kloksnelheid van 1.83GHz. Ook is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat met daar overheen de ZenUI-skin van Asus.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

De eerste nieuwkomer in ons overzicht is de Sony Xperia Z3 Tablet Compact, de nieuwste tablet van Sony en wellicht de opvolger van de al indrukwekkende Xperia Z2 Tablet. Het nieuwe model is echter met een formaat van 8-inch iets kleiner dan zijn voorganger. Maar, qua prestaties en features laat ook deze tablet maar weinig te wensen over. De prijs van 399 euro is echter aan de wat hoge kant.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 801-processor met een kloksnelheid van 2.5GHz. De tablet komt met 3GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, optioneel 4G en Android 4.4 KitKat-software. Sony heeft al laten weten dat de tablet begin 2015 een update naar Android 5.0 Lollipop krijgt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact of lees onze Sony Xperia Z3 Tablet Compact review.

Asus Transformer Pad TF103C

De enige hybride Android tablet in ons overzicht is de Asus Transformer Pad TF103C. Dit model is al een tijdje te koop maar is voor diegenen die een hybride zoeken nog steeds één van de betere opties. Wat overigens niet wil zeggen dat het apparaat als stand-alone tablet niet ideaal is. De prijs van dit model is inmiddels gedaald 239 euro, een prijs die we normaal gesproken bij een stand-alone tablet verwachten.

Advertentie

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel dankzij een Intel-processor. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, onder meer wat betreft de camera’s en accuduur, maar de prijsbewuste consument kan met dit model geen miskoop doen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Samsung Galaxy Tab S

Twee tablets die natuurlijk niet in ons overzicht van de beste tablets mogen ontbreken zijn de Samsung Galaxy Tab S-modellen, beiden uitgerust met een hoge resolutie amoled-display. Dit display biedt een hoger contrast, diepere zwartwaarden en een hoge hogere helderheid dan we van ips lcd-displays gewend zijn. De Galaxy Tab S-serie bestaat uit een 8.4-inch en een 10.5-inch model.

Niet alleen het display van deze tablets is interessant. Ook onder de motorkap zijn krachtige componenten te vinden, aan de voorzijde zien we een vingerafdrukscanner terug en het design is bijzonder indrukwekkend. Beide Galaxy Tab S-tablets draaien op Android 4.4 KitKat maar daar overheen de Samsung TouchWiz-interface. De verwachting is dat beide tablets een update naar Lollipop krijgen. Kortom, absolute aanraders voor diegenen met voldoende budget en de wens voor een high-end tablet.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Asus MeMO Pad 8 (ME181CX)

Een nieuwkomer in dit overzicht is de Asus MeMO Pad 8 (ME181CX). Dit model heeft een formaat van 8-inch, draait op Android 4.4 KitKat en komt met een zeer aantrekkelijk prijskaartje van 169 euro. Voor dat bedrag krijg je geen indrukwekkende prestaties of een hoge resolutie scherm maar wel alles dat je van een middenklasse Android tablet mag verwachten.

De MeMO Pad 8 is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, draait op een Intel Atom-processor en is uitgerust met Android 4.4 KitKat-software. De tablet biedt een indrukwekkende batterijduur, solide prestaties en vooral een prima prijs- kwaliteitverhouding. Is je budget niet groot maar wil je wel een prima Android tablet? Dan is dit zeker een aanrader.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 8 (ME181CX) of lees onze Asus MeMO Pad 8 (ME181CX) review.

Samsung Galaxy Note 4

De enige phablet in ons overzicht is er een die ook absoluut niet zou mogen ontbreken. De Samsung Galaxy Note 4 is simpelweg de beste phablet (met Android) van dit moment. Dit model is weer flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en beschikt over de nieuwste technieken en features. Daarvoor moet echter wel betaald worden.

De Samsung Galaxy Note 4 is uitgerust met 5.7-inch Super amoled-display, draait op een Qualcomm Snapdragon 805-processor en beschikt over 3GB aan werkgeheugen. De phablet komt natuurlijk weer met de bekende S-Pen stylus en draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de TouchWiz-skin. Samsung heeft al beloofd een update naar Android 5.0 Lollipop voor dit model uit te rollen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 4 of lees onze Samsung Galaxy Note 4 review.

Advertentie

Overige en nieuwe tablets

Zoals aan het begin van dit artikel al aangegeven is het lastig om de beste tablets voor iedereen onder elkaar te zetten en daarom willen we ook wat tablets uitlichten die op een specifiek vlak een zeer goede indruk hebben achtergelaten op ons en wellicht voor een specifieke doelgroep interessant zijn. Zo mogen we de Galaxy TabPRO 8.4, Galaxy TabPRO 10.1 natuurlijk niet vergeten, al zijn deze modellen niet in veel winkels meer te vinden. Ook is de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 nog steeds een zeer indrukwekkend apparaat voor diegenen die een grote tablet met stylus en high-end specificaties zoeken en is de Medion Lifetab S10333 een meer dan prima 10.1-inch Android tablet met een aantrekkelijk prijskaartje.

Ben je op zoek naar een 7-inch Android tablet maar heb je minder dan 150 euro te besteden, dan is de Asus MeMO Pad ME176CX een absolute aanrader. Ook de Sony Xperia Z2 Tablet is, ondanks zijn leeftijd, nog steeds één van de beste 10.1-inch tablets van dit moment. De laatste tablet is er een die je wellicht in het overzicht verwacht had; de Google Nexus 9. Helaas voldeed dit model niet helemaal aan de hoge verwachtingen en valt met name op het gebied van software nog veel te winnen. Wel ben je direct voorzien van Android 5.0 Lollipop. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

CES 2015

Over een kleine twee weken gaat in Las Vegas CES 2015 van start en krijgen we waarschijnlijk weer een groot aantal stand-alone Android tablets, hybriden en convertibles te zien. Een overzicht van al het moois dat je kunt verwachten vind je terug in onze CES 2015 verwachtingen. Zodra we één van de nieuwe modellen aan een review onderworpen hebben en tot de conclusie komen dat het een absolute aanrader is werken dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (2)