De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2020 (mobile)

29 december 2020 6 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-z-fold-2-product-3

Het duurt nu niet lang meer voordat we het nieuwe jaar inluiden. We kijken in dit artikel nog één keer terug op het mobiele jaar van 2020. Wat zijn nou de best gelezen nieuwsberichten, recensies en achtergrondartikelen? Neem dit overzicht vooral door om te kijken of je nog een trend of artikel hebt gemist.

Iedere jaar schrijft de redactie van FWD een artikel over de beste gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Zo kunnen we allemaal zien wat we de afgelopen twaalf maanden gedaan hebben en wordt duidelijk welke bedrijven en producten populariteit genieten. In dit artikel gaan we in op de ontwikkeling van de markt voor mobiele apparaten, namelijk smartphones en tablets. Eerst pakken we er een aantal populaire nieuwtjes bij, die vaak leiden tot nog meer nieuws gedurende het jaar. En daarna kijken we naar de best gelezen reviews en achtergrondartikelen.

Best gelezen nieuws

Niet geheel tegen de verwachtingen in zijn zowel Apple en Samsung de meest populaire bedrijven als het gaat om smartphones en tablets. We hebben natuurlijk geschreven over de nieuwste Galaxy S– en iPhone-smartphones, maar er werd het meeste geklikt op welke iPads allemaal de update naar iPadOS 14 krijgen. Daarvoor was iPadOS 13.4 een belangrijke update voor iPad-bezitters, omdat er een belangrijke toevoeging was, namelijk ondersteuning voor externe toetsenborden met een trackpad en externe muizen.

Samsung hield ondertussen de gemoederen bezig met andere tablets, namelijk de Galaxy Tab S7 en de Galaxy Tab S6 Lite. De eerstgenoemde versie is uitgekomen in twee varianten, die allebei beschikken over een 120Hz-scherm. Het duurste model heeft een oled-scherm, het goedkopere model heeft een traditioneel lcd-scherm. Datzelfde geldt ook voor de Tab S6 Lite, waar we het later in dit artikel nog eens over hebben. Daarnaast kwam onlangs nog in het nieuws dat het bedrijf mogelijk afscheid neemt van de populaire Galaxy Note-serie.

Fortnite is een game die al jaren in de spotlights staat vanwege zijn toegankelijke gameplay en het feit dat mensen op een smartphone met mensen op een pc en spelcomputer kunnen samenspelen. Dit jaar was er echter ook een hoop te doen tussen Fortnite-maker Epic Games en grootmachten als Apple en Google. En dat terwijl het spel begin dit jaar eindelijk teruggekeerd was in Google Play. WhatsApp is een applicatie die ook altijd terugkomt in dit soort lijstjes: dit jaar kijken mensen behoorlijk uit naar breder gebruik van de app.

Achtergronden en tips

Dat WhatsApp nog altijd een populaire applicatie is, blijkt ook uit onze gegevens wanneer we kijken naar de best gelezen achtergronden en tips. Eén van de best gelezen achtergrondartikelen op Mobile is namelijk het artikel over hoe je de donkere modus activeert. Niet geheel onbelangrijk dus. Daarnaast vinden we ieder jaar twee andere artikelen in de top drie terug, namelijk onze overzichten van de beste smartphones en de beste tablets. Die artikelen updaten we waar nodig, waardoor het dus de moeite loont ze in de gaten te houden.

Daarnaast hebben we helemaal aan het begin van het jaar verschillende uitgebreide achtergrondartikelen gepubliceerd. Twee springen eruit en zijn het nog eens waard na te lezen. Zo kun je nog eens nalezen wat goede tips zijn voor privacy op je smartphone. In het andere artikel kijken we terug op 2019 en blikken we vooruit op 2020. Het is tof om te zien dat veel dingen die we in dat artikel ook daadwerkelijk bleken te kloppen. Op het gebied van accu’s hebben we nog winst te behalen, maar gelukkig kunnen we ze steeds sneller opladen.

De softwareproducten van Google blijven ook erg in trek. Zo hebben we meerdere artikelen geschreven over de mogelijkheden van Android 11, maar springt het artikel waarin we enkele toffe features uitlichten er met kop en schouders bovenuit. Daarnaast werd er veel geklikt op het artikel over Google Smart Lock: een multiplatformsysteem die verschillende functies heeft en nog wel eens handig kan zijn. Het meest recente artikel is het stuk over de MagSafe-opladers van Apple. In dit artikel lees je daar alles over dat je wil weten.

Best gelezen recensies

We zagen al dat Samsung een populair nieuwsonderwerp is. Maar ook de reviews van de verschillende smartphones en tablets van het bedrijf worden heel goed gelezen. Zo was er heel veel interesse in de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, waarschijnlijk vanwege het relatief lage prijskaartje. En ondanks het feit dat de Tab S7 er al is, was de Tab S6 ook nog steeds in trek. Een ander, goedkoper alternatief komt eveneens van Samsung, namelijk de Galaxy Tab A 10.1. Andere populaire toestellen waren de Galaxy Z Flip en de vorig jaar gelanceerde Note 10+.

Een andere, zeer populaire tablet (en daardoor ook de review over de tablet) is de Lenovo Yoga Smart Tab, waarschijnlijk vanwege Black Friday. Helaas is dit model niet meer zomaar te koop en moet je goed je best doen er eentje in de winkel te vinden. Dat slimme apparaten zoals smartphones niet altijd superduur hoeven te zijn, bewijzen toestellen als de Motorola G8 Power en Xiaomi Mi 10T Pro. Voor beide toestellen betaal je geen hoofdprijs, terwijl je toch mooie producten om geheel verschillende redenen in huis haalt.

De toestellen van Oppo en OnePlus zijn ook dit jaar behoorlijk populair op FWD. We hebben verschillende toestellen de revue laten passeren, maar de Oppo Find X2 Pro en de Oppo Reno 4 Pro hebben toch wat losgemaakt bij onze bezoekers. Vanuit dezelfde schuur komen ook de toestellen van OnePlus (Oppo en OnePlus delen een moederbedrijf). De meest populaire review van OnePlus is die van de OnePlus 8 Pro. Maar als we ons er even mee mogen bemoeien: de OnePlus 8T bevalt ons eerlijk gezegd veel meer dan dat model.

Op naar 2021!

Naast het feit dat het nieuwe FWD-platform eindelijk gelanceerd is, hebben we – ondanks het coronavirus – veel gezien en heel veel kunnen doen in 2020 en dat is mooi nieuws. Daarom kunnen we niet wachten om ook in 2021 aan de slag te gaan, zodat we het FWD-platform verder kunnen uitbouwen. Dat geldt dus niet alleen voor alle ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets, maar ook over beeld, audio, entertainment en smarthomes. Het nieuwe jaar brengt nog meer nieuws, meer achtergronden en meer recensies. Namens het hele team van FWD wensen we je een hele fijne jaarwisseling!

Mocht je overigens dieper in de wereld van tablets en smartphones willen duiken bekijk dan onze pagina’s met recensies en tips en adviezen door.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)