De 10 must-have apps voor nieuwe Android Honeycomb tablet bezitters

10 oktober 2011 2 Minuten 1 Reacties
Android-Market-Tablet-Featured

Nu heb je eindelijk een Android tablet gekocht, maar welke applicaties ga je nu installeren? De meeste applicaties uit de Android Market zijn gemaakt voor Android smartphones maar werken ook gewoon op een Android tablet. Natuurlijk zijn er inmiddels ook applicaties die geoptmaliseerd zijn voor Android Honeycomb tablets. Hieronder vind je de apps die je echt moet hebben wanneer je net met je Android tablet aan de slag gaat.

Nu heb je eindelijk een Android tablet gekocht, maar welke

5. Evernote

Niet alleen moet de tablet je direct toegang verlenen tot alle informatie die je maar wilt, ook moet het apparaat natuurlijk een aantal taken van je gaan overnemen. Evernote is een applicatie die alles voor je onthoudt, mits je er een notitie van maakt. Dat is niet het enige; de applicatie kan foto’s aan notities handen, to-do lijsten maken, synchroniseren met je computer, audiofragmenten aan notities hangen, Tweets opslaan en notities delen via verschillende social media.

6. Zinio

Een tijdschrift lezen op papier is zo verleden tijd. Met de gratis Zinio applicatie kun je abonnementen aanschaffen van tijdschriften over de hele wereld en deze lezen op je tablet. Het aanbod Nederlandse tijdschriften is nog niet erg groot maar daar zal de komende maanden verandering in komen. De magazines worden automatisch naar je tablet verzonden en zien er exact zo uit als op papier.

Advertentie

7. SwiftKey Tablet X

Het standaard keyboard van je Android tablet is waarschijnlijk goed genoeg, maar je krijgt meer mogelijkheden met de SwiftKey Tablet X applicatie. Zo kun je kiezen uit verschillende keyboard lay-outs (voor bijvoorbeeld werken met twee duimen), verschillende kleuren, en bevat de applicatie een functie waarmee de woorden die je wilt gaan schrijven voorspeld worden.

8. Tweetcomb

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, activiteiten en quotes van vrienden en familie is Tweetcomb de ideale applicatie. Tweetcomb is een Twitter client die geoptmaliseerd is voor Android Honeycomb tablets. Je krijgt een overzichtelijke weergave van je Twitter tijdlijn, al je mentions, direct messages, populaire hashtags, en nog veel meer.

9. Documents to go 3.0 & Google Documenten

Je kunt nu bijna alles doen op je tablet maar het bewerken van Office bestanden ontbrak nog. Met de Documents to go applicatie kun je eenvoudig Word, PDF, Excel en PowerPoint bestanden openen. Tegen een kleine betaling kun je zelf bestanden bewerken. Werk je al met Google Documenten? Dan is de Google Documenten applicatie wellicht interessanter. Ook hiermee kun je bestanden die in de Google cloud staan bewerken en delen.

10. HD Widgets

Als laatste puntje moeten we de homescreens nog even verfraaien met wat HD widgets. De slogan van de app is “Big widgets for big screens” en dat is ook exact de volledige omschrijving van de applicatie. Met HD Widgets krijg je verschillende hoge resolutie widgets met een klok en weersvoorspellingen die geoptimaliseerd zijn voor tablets.

Voor het laatste nieuws over applicaties voor iOS, Android, QNX en andere platformen kun je dit nieuwsoverzicht bekijken.

Reacties (1)