Creators Update voor Windows 10 voegt avondmodus toe

10 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-startmenu

Microsoft heeft een grote preview-update uitgebracht voor de testers van Windows 10, waardoor er veel info naar buiten is gekomen over de Creators Update van het besturingssysteem, die mogelijk in april zal worden vrijgegeven door het bedrijf.

Deze features komen naar Windows 10

Microsoft heeft een grote update uitgebracht voor de preview-testers van Windows 10, waardoor er een hoop informatie naar buiten is gebracht over de Creators Update. Zo kunnen gebruikers van Microsoft Edge nu zien wat er op een pagina te zien is dankzij de previewmodus. Zo hoef je je huidige tab niet te verlaten om te checken wat er elders te zien is. Ook kunnen pagina’s worden opgeslagen en teruggehaald wanneer je de browser afsluit en opnieuw opstart. Ook kun je direct een nieuwe (privé)tab openen binnen Edge.

Daarnaast zal Microsoft een avondmodus toevoegen aan het besturingssysteem. De avondmodus zal het blauwe licht reduceren in de avond, waardoor je ogen ’s avonds meer rust krijgen en je uiteindelijk beter kunt slapen die nacht. Die modus zal worden gekoppeld aan de momenten waarop de zon ondergaat en opkomt. Microsoft zal gebruikers verder gemakkelijker de resolutie laten aanpassen, mocht dat nodig zijn. En het bedrijf zal standaard Flash gaan blokkeren binnen de Edge-browser, zoals eerder al werd aangekondigd.

Het startmenu zal ook kleine veranderingen ondergaan. Zo kunnen mensen nu tegelmappen aanmaken en daar enkele apps in onderbrengen. Ook komen we het nieuwe deelmenu tegen en zal er een standaardknop aanwezig zijn voor het maken van een screenshot. Daarnaast wordt het blauwe scherm met daarop de foutmelding vervangen voor een groen scherm, maar qua functionaliteit zal er niets veranderen. De verwachting is dat Microsoft de Creators Update voor Windows 10 in april zal uitbrengen, bevestigt Dell.

Reacties (0)