Convertible HP Envy x360 (2017) voorzien van 15,6″-scherm en dunne randen

22 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
hp-envy-x360-2017-1

HP heeft maandag een nieuwe versie van de HP Envy x360 onthuld. Deze versie heeft een scherm van 15,6-inch en dunne schermranden. De Intel Core-versies hebben een vanafprijs van 899 euro, terwijl de AMD-varianten weggaan voor een bedrag vanaf 749 euro.

Dit is de nieuwe HP Envy x360

Onlangs kondigde HP nog een nieuwe 2-in-1 aan, maar vandaag is het de beurt aan een nieuwe versie van de HP Envy x360. Ook deze laptop is op verschillende manieren te gebruiken, aangezien het scherm helemaal om z’n as te draaien is. Dit apparaat heeft een even groot scherm als zijn voorganger (15,6-inch), maar dat is niet terug te zien in de randen om de display. Die zijn namelijk een stuk kleiner gemaakt. Daardoor is het goed mogelijk dat de Envy x360 een betere metgezel is voor op reis dan voorheen, omdat ‘ie nu veel compacter is geworden.

Net als het scherm loopt ook het toetsenbord bijna van rand tot rand. Aan de rechterkant zit het numerieke toetsenbord en alle toetsen zijn ook nog eens verlicht. HP zal meerdere versies gaan uitbrengen van de HP Envy x360.

  • Een donkere, zilveren versie met een AMD A9-processor
  • Een donkere, zilveren versie met een AMD A12-processor
  • Een lichte, zilveren versie met een Intel Core i5-processor
  • Een lichte, zilveren versie met een Intel Core i7-processor

Alle versies hebben toegang tot een Full HD-scherm, maar de mensen die voor de variant met een Intel Core-processor willen gaan kunnen ook kiezen voor een Ultra HD-scherm. Elk model krijgt toegang tot maximaal 16 GB aan werkgeheugen. Daarnaast hebben mensen de keuze uit 1 TB op een hdd, 512 GB op een ssd of een combinatie daarvan. De audio is getuned door Bang & Olufsen. Verder is er een usb-type-c-poort aanwezig, evenals twee usb-type-a-poorten, hdmi-poort, micro-sd-kaartsleuf en een koptelefoonaansluiting.

De Intel Core-versies hebben een vanafprijs van 899 euro, terwijl de AMD-varianten weggaan voor een bedrag vanaf 749 euro.

Spectre x2-convertible

Ook heeft HP een nieuwe Spectre x2-convertible aangekondigd. De schermranden zijn ook hier flink dunner geworden: van 19,8 millimeter naar 13,75 millimeter. De nieuwe versie van de Spectre x2 heeft een 12,3″-scherm en een beeldverhouding van 3:2, in plaats van 16:9. De resolutie bedraagt 3000 bij 2000 pixels. Er zijn betere en grote speakers aanwezig, evenals een snellaadfunctie waarmee de tablet binnen een half uur voor de helft is opgeladen. Onder de motorkap zit een Intel Kaby Lake-processor en maximaal 16 GB aan werkgeheugen.

Daarnaast is er maximaal 1 TB aan opslagruimte op de ssd aanwezig en krijgen gebruikers toegang tot twee usb-type-c-poorten (usb 3.1) en een micro-sd-kaartsleuf. De vanafprijs wordt 1599 euro; dan levert HP de N-Trig-stylus er gratis bij.

Reacties (0)