Concurrenten Apple bang voor tekort aan oled-schermen

28 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
Hands-on-Galaxy-Tab-S-amoled

De grote concurrenten van Apple op de smartphonemarkt gaan ervan uit dat er volgend jaar een iPhone met een oled-scherm zal komen. Daardoor komen andere fabrikanten die telefoons met zulke schermen willen maken, in het gedrang. Daar worden nu stappen tegen ondernomen.

Alles naar Apple

Apple verkoopt zoveel iPhones dat bijna alle belangrijke Aziatische toeleveranciers worden ingeschakeld voor de productie van de oled-schermen. Naast hoofdproducent Samsung worden ook Foxconn, Sharp, LG en Japan Display bijgeschakeld voor de levering van de nieuwe iPhoneschermen. Dat valt te horen bij Aziatische fabrikanten.

Bondgenootschap Huawei, Oppo, Vivo

Hierdoor zijn er voor de concurrentie bijna geen oled-schermen meer te krijgen. Nu hebben Huawei, Oppo en BBK (producent van onder meer Vivo-smartphones) een bondgenootschap gesloten.  Zij vormen zelf een nieuw bedrijf dat zich specialiseert in de productie van flexibele oled-schermen in 2017. Ook de Chinese overheid zou hier met geld en ondersteuning in zitten.

Eigen oled-fabriek

Door zelf een fabriek voor kleine oled-schermen te beginnen, willen de drie grote Chinese smartphonefabrikanten zeker 45.000 5,5-inch schermen per maand produceren. Die schermen zijn niet allemaal flexibel. Er zitten ook ‘gewone’  schermen bij voor de goedkopere smartphones.

Ook voor Apple is dit overigens goed nieuws. Dit betekent dat er meer haast kan worden gemaakt met de productie van iPads en iPhones met oled-schermen van de gevestigde fabrikanten.

Reacties (0)