Chuwi Hibook hybride tablet nu te koop

08 mei 2016 2 Minuten 0 Reacties
Chuwi HiBook

De Chuwi HiBook 2 in 1, die in maart voor het eerst uitlekte, is inmiddels te koop gezet in Chinese webwinkels. Voor nog geen 200 euro heb je een Windows/Androidtablet van 10,1 inch groot, en met interessante specificaties.

Chuwi HiBook ultrabook en tablet

De Chuwi HiBook is een 2 in 1 ultrabook tablet die in samenwerking met een los bij te bestellen toetsenbord als kleine laptop dienst kan doen. Het apparaat beschikt over een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1920x12oo pixels. De beeldverhouding is 16:9. Het is een IPS-scherm, wat garant staat voor een heldere kleurweergave en een brede kijkhoek.

Android 5.1 en Windows 10

Bijzonder aan veel Chuwi-tablets is dat ze twee besturingssystemen meekrijgen van de fabriek, Windows 10 en Android 5.1. De vijfde generatie 64-bits Cherry Trail Intel Atom Z8300-processor drijft deze tablet aan, geholpen door 4GB ram. De vier kernen van de processor kujnnen geklokt worden op 144Ghz tot maximaal 1.84Ghz.

Beeldkwaliteit

De processor gaat vergezeld van een grafische Intel HD coprocessor van de achtste generatie. Het gedeelde videogeheugen biedt volgens de fabrikant een hoge beeldkwaliteit zodat de tablet geschikt is voor weergave van internet, basale fotobewerkingen en gamen.

64 GB opslaggeheugen

De tablet is voorzien van 64GB opslaggeheugen en dat kan met sd-kaarten worden uitgebreid. De Chuwi HiBook heeft een hdmi-uitgang, een 2-megapixelcamera aan de voorkant en een 5-megapixelcamera achgter. Voor een kleine veertig euro kan een toetsenbord worden gekocht dat via een kliksysteem aan de tablet wordt bevestigd. De tablet kan echter ook omgaan met standaard bluetooth toetsenborden van andere fabrikanten. Een usb type-c poort zorgt voor stroom en datasynchronisatie. Ook is de tablet voorzien van gewone standaard usb 3.0-poorten.

Importeren

De Chuwi HiBook is niet in Nederlandse winkels te koop, maar wel onder meer hier (bij Gearbest) te bestellen; houd er bij Chinese webwinkels echter rekening mee dat er enkele tientjes importbelasting bovenop kunnen komen. Wanneer de Chuwi HiBook vanuit het Europese magazijn wordt verkocht, bestaat dit probleem niet meer, maar het is nog onbekend wanneer de tablet vanuit Europa kan worden geleverd.

Review

Tabletsmagazine heeft onlangs een voorganger van deze Chuwi-tablet aan een review onderworpen. De conclusie luidde dat deze tablet allerminst tegenviel, en zeker voor zijn prijscategorie een interessante keuze is.

Reacties (0)