Chrome OS krijgt ondersteuning voor Linux-apps

09 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-pixelbook-afb-1

Ontwikkelaars kunnen straks een Google-apparaat gebruiken om te ontwikkelen voor een Google-platform, in plaats van dat ze gebruik moeten maken van Windows-, Mac- of Linux-apparaten. Chrome OS krijgt namelijk ondersteuning voor Linux-apps.

Tijdens de Google IO 2018, een conferentie voor ontwikkelaars van alles dat met Google te maken heeft, heeft het bedrijf bekendgemaakt dat Chrome OS officieel ondersteuning gaat krijgen voor Linux-apps. Dit betekent dat gebruikers van Chromebooks binnenkort Linux-apps kunnen draaien en Linux commando’s kunnen uitvoeren.

Dit jaar moet het mogelijk zijn voor ontwikkelaars om aan de slag te gaan op de Chromebook, want Chrome OS kan straks Linux Terminal, Android Studio, Git, Sublime en Vim draaien. Kan Liu, Chrome OS director of product management, vertelde het volgende aan Venturebeat:

Just go to wherever you normally get those apps, whether it’s on the websites or through apt-get in the Linux terminal, and seamless get those apps like any other Linux distribution.

Ontwikkelen vanaf een Google-apparaat

De ondersteuning voor Linux-apps betekent dat ontwikkelaars nu ook een Google-apparaat kunnen gebruiken om te ontwikkelen voor een Google-platform, in plaats van dat ze gebruik moeten maken van Windows, Mac of Linux-apparaten. Chrome OS draait hierdoor dus niet alleen meer specifieke Chrome OS-apps, waardoor ontwikkelaars de Chromebook kunnen gebruiken om te ontwikkelen, testen en draaien van Android-apps of webapplicaties voor telefoons, tablets en laptops.

Ondersteuning voor Linux-apps is op dit moment nog in de beginfase en zal in eerste instantie alleen op de Pixelbook te vinden zijn. Er zijn nog enkele problemen, maar Google heeft als doel gesteld om de ondersteuning voor Linux-apps naar alle Chromebooks te brengen.

 

Reacties (0)