Charlie Hebdo app beschikbaar voor Android, iOS en Windows

17 januari 2015 2 Minuten 0 Reacties
Charlie Hebdo app

De uitgevers van de Charlie Hebdo hebben de Charlie Hebdo app uitgebracht voor Android, iOS en Windows. Hiermee kan iedereen het blad lezen.

Een week na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo publiceerde het satirische blad een nieuwe uitgave. Op die uitgave ontstond een ware run, waardoor bladen overal vlak na opening van de winkels uitverkocht waren. De uitgever komt nu met een Charlie Hebdo app in de Google Play Store, de Apple App Store en de Windows Store.

Charlie Hebdo app

Charlie Hebdo kreeg onder andere van Google een donatie om het blad te steunen, zodat het door kon gaan met publiceren. Van de nieuwe uitgave worden in totaal drie miljoen exemplaren gedrukt.

Omdat de gemiddelde oplage 70.000 is, worden die drie miljoen exemplaren in fases gedrukt. In Nederland worden 500 exemplaren verspreidt en verkocht. Wie geen blad heeft kunnen bemachtigen in de winkel kan hem dus toch lezen via de app op een tablet of telefoon.

Advertentie

Steun via app

De app dient ook als extra steun voor de tekenaars, schrijvers en andere makers van Charlie Hebdo. Zo staat in de beschrijving van de app “Steun ons door deze editie te kopen of een abonnement te nemen.” De losse digitale versie van het blad kost €2,99, het digitale abonnement kost €89,99 waarbij je een jaar lang de Charlie Hebdo op je tablet of smartphone kunt lezen.

Franstalig, Engels later

Let er wel op dat het digitale blad op dit moment alleen in het Frans te lezen is, omdat het blad van origine Frans is. Een Engelse versie komt later, zo weet de Telegraaf te melden. Het is niet bekend of daarvoor opnieuw een in-app aankoop vereist is.

Downloaden

De Charlie Hebdo app is gratis te downloaden in de Google Play Store, de Apple App Store en de Windows Store. De apps zijn zowel beschikbaar voor tablets als telefoons. Het blad zelf moet echter nog gekocht worden via een in-app aankoop van €2,99.

Charlie Hebdo


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)