CES 2011 tablet overzicht

09 januari 2011 2 Minuten 0 Reacties
ces-logo-LV

Het was van te voren al verwacht, maar toch viel het op dat de tablets tijdens de CES van dit jaar de klok sloegen. Het leek er bijna op alsof er elk uur een nieuwe tablet gepresenteerd werd en op sommige dagen was dit ook zo. Er staat ons dus heel wat de wachten in 2011 op tablet gebied. Nieuwe tablets, nieuwe accessoires, updates voor besturingssystemen en veel, veel beschikbare applicaties.

Een tablet waar veel mensen op zaten te wachten en waar we veel teaser van gekregen hebben van de voren was de Notion Ink Adam tablet. Deze tablet PC moet de concurrentie met de iPad aangaan en heeft tijdens de CES 2011 veel positieve reacties gekregen, vooral op zijn zelf ontwikkelde user interface.

Een andere tablet die vlak voor de CES nog even om aandacht vroeg en deze ook zeker kreeg was de naamloze tablet van Toshiba. De Tegra 2 Android tablet zou volgens Toshiba ook de concurrentie met de iPad aan moeten gaan en kijkend naar de specificaties kunnen we ook van deze tablet een hoop verwachten komend jaar.

Motorola heeft ook een nieuwe tablet uitgebracht, met heel wat bombarie in de vorm van een aftel klok, teaser video’s en een grootse presentatie. Maar, volgens de eerste indrukken was dit niet zonder reden. De Motorola Xoom is het nieuwe tablet parade paardje van het merk en biedt erg veel en goede functionaliteiten, zoals het gebruik van Android 3.0 Honeycomb. De Xoom is ’s werelds eerste tablet die met dit besturingssysteem werkt.

LG heeft in de voorbereiding naar de CES ook van zich doen spreken, maar zonder al te veel te bevestigen of prijs te geven. We hadden bijvoorbeeld de Optimus Pad verwacht maar niet gezien. Wel presenteerde LG de G-Slate, speciaal voor T-Mobile America.

De tablet is nog maar net een algemeen begrip of er komen al tablets op de markt die al geen tablet genoemd meer mogen worden. Zo presenteerde Samsung de Slider PC 7 tablet. Deze tablet maakt gebruik van een uitschuifbaar toetsenbord waardoor het amper meer een tablet te noemen is. We accepteren het maar, want hij ziet er wel leuk uit.

De veelbesproken Dell Streak 7 werd deze week ook gepresenteerd, maar helaas ook weer alleen in combinatie met T-Mobile. We weten dus niet wanneer we de tablet ook los kunnen aanschaffen en of er ook andere providers mee aan de haal kunnen gaan. De Streak 7 draait momenteel ook nog op Android 2.2, dus we wachten even af totdat Honeycomb (3.0) beschikbaar is voor deze tablet PC.

Gaming is nog een ondergeschoven kindje bij tablet, maar daar wil fabrikant OCOSMOS verandering in brengen met de OSC9 en OSC1 TC tablets. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor een optimale game ervaring op een tablet PC. Zo krijgt de gaming doelgroep ook wat.

Kortom, er staat ons veel te wachten dit jaar en er zullen ook alleen maar meer tablets bijkomen. De hype is nog maar net begonnen en we moeten niet vergeten dat ook Apple nog iets leuks moet presenteren voor dit jaar. Kijk hier voor het complete CES 2011 tablet nieuws overzicht.

Reacties (0)