Bronnen bevestigen komst HTC Nexus 9 tablet wederom

22 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Het mag inmiddels zo goed als duidelijk zijn dat we dit jaar nog een nieuwe Nexus-tablet van Google gaan zien. Er gaan al bijna een jaar geruchten over de opvolger van de Google Nexus 7 en vandaag wordt door anonieme bronnen wederom bevestigd dat het nieuwe model door HTC geproduceerd zal worden.

Volgens anonieme bronnen van The Wall Street Journal komt de Google Nexus 9, zoals verwacht, van de hand van HTC. De Taiwanese fabrikant zou al een tijdje met Google samenwerken aan de ontwikkeling van de tablet, welke high-end specs moet combineren met een aantrekkelijke prijs.

Eerder deze maand bevestigde chipfabrikant onbedoeld de komst van de Google Nexus 9 al. Het bedrijf sprak in documenten voor een rechtszaak tegen Samsung en Qualcomm over de HTC Nexus 9 die uitgerust zou worden met een Nvidia Tegra K1-processor en in het derde kwartaal van 2014 op de markt zou komen.

Hoewel het zeker lijkt dat de Nexus 9 klaarstaat voor lancering is het qua specificaties nog deels gissen. Als we de geruchten mogen geloven beschikt de tablet over een Nvidia Tegra K1-processor, minimaal 2GB aan werkgeheugen, een 8.9-inch display met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen.

De verwachting is dat we volgende maand meer te horen krijgen van HTC en Google. Volgens de laatste geruchten zouden beide bedrijven de tablet op 16 oktober officieel willen presenteren, mogelijk samen met de lancering van Android L.

Reacties (0)