Botanicula nu uit op Android

15 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
botanicula

De game Botanicula, van de makers van Machinarium - ook zo'n heerlijke naam, is vanaf nu uit op Android, nadat-ie eerst voor iOS verscheen.

De game kost je eenmalig 4,99 euro, maar dan heb je verder ook geen last van in-app-aankopen of reclames.

Botanicula

Botanicula is een point-and-click adventure game, ontwikkeld door Amanita Design. Point-and-click houdt letterlijk in dat spelers op een object of locatie tikken die interessant genoeg lijken, waarna de hoofdpersoon daar op reageert of naartoe loopt. Zodoende komt met de game door. In feite bestuur je de personages op het scherm niet direct en geef je hen enkel aanwijzingen. Het is een genre waarvan je houdt of niet, aangezien het ook heel gemakkelijk is simpelweg overal maar op te tappen en dan alsnog vooruit te komen in game. Daar haal je maar weinig voldoening uit.

In Botanicula volgen we vijf botanische wezens, genaamd Mr. Lantern, Mr. Twig, Mr. Poppy Head, Mr. Feather and Mrs. Mushroom, die op pad gaan om het laatste zaadje van hun boomhuis te beschermen tegen parasitaire wezens die hun thuisbasis hebben binnengedrongen. Hoewel dat behoorlijk serieus klinkt, bevat de game toch veel humor. Er is een goede afwisseling tussen serieuze en humoristische stukken, ondanks het feit dat er geen woord wordt uitgewisseld tussen de personages. Alle acties blijken dan ook uit het gedrag van de wezentjes.

In deze game bestuur je niet één, maar meerdere wezens tegelijk. Je verkent verschillende omgevingen, lost verscheidene puzzels op en gaat op zoek naar objecten die je op je reis kunnen helpen – bijvoorbeeld objecten die obstakels uit de weg kunnen ruimen. De game is nu te downloaden voor Android en is al een tijdje verkrijgbaar voor iOS. Je vindt de downloadlinks hieronder. In de App Store kost de game 4,49 euro, in plaats van 4,99 euro op Android.

Botanicula

Reacties (0)