Blizzard overweegt meer games voor mobile uit te brengen

15 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Hearthstone

Spelmaker Blizzard heeft aangegeven in de toekomst meer games voor mobile (smartphones en tablets) uit te willen brengen. Er zijn geen details vrijgegeven. Daarnaast geeft de ontwikkelaar aan nog niet in virtual reality te willen investeren.

Meer mobiele games van Blizzard in de toekomst

In een interview met drie uitvoerenden van Blizzard, directeur en medeoprichter Michael Morhaime, onderdirecteur en medeoprichter Frank Pearce, en andere onderdirecteur Chris Metzen, kwam naar buiten dat de spelmaker meer met mobile wil gaan doen in de toekomst. Zoals altijd heeft het bedrijf verder geen details gegeven over de plannen die het heeft – maar dat er meer voor mobile uitkomt, is voor veel gameliefhebbers goed nieuws. Deze ontwikkelaar is namelijk onder meer verantwoordelijk voor Hearthstone en World of Warcraft.

Het enige wat de mannen te vertellen hadden over de toekomst van mobile gaming, was dat er mogelijk een spel binnen het real-time strategy-genre zal verschijnen, iets waar Blizzard heel veel ervaring mee heeft. Daarnaast wil de developer zich concentreren op procedurally created content (content dat op basis van berekeningen wordt gemaakt) en user-created content (content die door spelers wordt gemaakt). Voorlopig heeft het bedrijf echter nog geen plannen voor virtual reality. Wel worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd.

Reacties (0)