Bixby-knop op Samsung Galaxy S10 is anders in te stellen

21 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s10-s10-plus-s10e-foto-3

Gebruik je geen Bixby, maar wil je wel een nieuwe Samsung Galaxy S10? Dan is het fijn om te weten dat die extra knop anders in te stellen is. Zo bepaal je straks dus zelf wat de knop doet. Houd er wel rekening mee dat de stemassistent niet helemaal zal verdwijnen.

Andere functie voor de Bixby-knop

De Bixby-knop op de Samsung-apparaten van de laatste paar jaar is een controversiële knop. Nadat gebruikers hadden ontdekt dat het mogelijk is de knop een andere functie te geven, besloot Samsung die optie te verwijderen waardoor gebruikers vast zaten met een knop waar verder niets mee gedaan werd. Wel zorgde die voor flink wat irritatie, zeker wanneer je hem per ongeluk indrukte. Nu lijkt Samsung echter terug te komen op die beslissing: The Verge heeft ontdekt dat je de knop op de Samsung Galaxy S10 zelf kunt aanpassen.

Je kunt een functie instellen voor een enkele en een dubbele druk op de knop. De optie die je niet zelf instelt, zal echter gewoon nog Bixby activeren. De knop indrukken zal Voice activeren, houd daar dus rekening mee. Tijdens onze hands-on sessie hebben wij de functie echter niet kunnen ontdekken. Ook is het niet zeker of deze feature naar oudere Samsung-smartphone met de beruchte knop zal komen. Het is dus nog even afwachten wat Samsung aankondigt of wat we straks gaan tegenkomen op het recensiemodel van Samsung.

Lees hier meer over de verschillende Samsung Galaxy S10-modellen. Wil je snel een vergelijking zien? Dan hebben we dit achtergrondartikel.

Reacties (0)