Bixby-knop is nu volledig uit te schakelen dankzij update voor assistent

06 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-8-foto-5

Samsung heeft een update uitgebracht voor alles dat te maken heeft met stemassistent Bixby, waardoor de knop aan de zijkant gedeactiveerd wordt. Voorheen werd de assistent al geblokkeerd, maar kon je met het knopje nog steeds het scherm aanzetten.

Bixby-knop definitief deactiveren

De Bixby-knop is een recente toevoeging aan de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en de Galaxy Note 8 en zorgt ervoor dat je met een simpele druk op de knop direct toegang hebt tot de stemassistent (die in Nederland nog niet feilloos werkt). Voor gebruikers reden genoeg tot irritatie, omdat die knop precies op een plek zit waardoor je hem soms ook per ongeluk aanraakt en dus de boel onbedoeld activeert. Verschillende app-makers hebben al geprobeerd de knop nutteloos te maken, maar nu doet Samsung een duit in dat zakje.

Een paar weken geleden bracht Samsung al een update uit voor dit probleem. Wanneer je toen op de knop drukte, dan zou alleen het scherm worden geactiveerd, in plaats van de assistent. Maar ook dat bleek niet genoeg, en nu gaat Samsung dus een stap verder. Als je nu alle apps met betrekking tot Bixby van een update voorziet (die Samsung nu uitrolt), dan zal de knop nutteloos zijn. Wat je hiervoor hoeft te doen is heel simpel: je gaat naar Galaxy Apps op je smartphone en voorziet alles van een update met de naam van de assistent erin.

Reacties (0)