Bijna 75 procent van de iPads en iPhones draait op iOS 7

06 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-mini-retina-software

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat inmiddels bijna driekwart van de iPhones, iPads en iPhones op de meest recente versie van het iOS-besturingssysteem draait.

iOS 7 is alweer ruim twee maanden wereldwijd beschikbaar en kan op de meeste iOS-apparaten geïnstalleerd worden. Ook worden de nieuwste tablets en smartphones, waaronder de iPad Air en de iPad mini retina, standaard vanuit de winkel voorzien van iOS 7.

Alleen oudere modellen, zoals bijvoorbeeld de eerste generatie iPad, blijven op iOS 6 steken. Volgens de cijfers van Apple draait nu 74 procent van de iPads, iPhones en iPods op het iOS 7 besturingssysteem, en is 22 procent van de apparaten nog voorzien van iOS 6. 4 procent van de toestellen zou nog draaien op een oudere versie van het besturingssysteem.

In oktober lag het percentage apparaten met iOS 7 tien procent lager maar in diezelfde maand heeft Apple ook nieuwe iPads uitgebracht. Apple heeft echter nog geen verkoopcijfers van nieuwe iPads en iPhones bekendgemaakt sinds de lancering van iOS 7.

Meer over iOS 7 vind je in onze hands-on video met de iPad. Ook kun je terecht in onze iPad Air review en de uitgebreide review van de iPad mini retina.

Reacties (0)