Betere compatibiliteit voor Android apps op tablets

12 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
Android-zoom-functie

Als je een Android tablet hebt dan zul je het wel eens tegenkomen; applicaties die bedoeld zijn voor een smartphone werken niet - of niet optimaal - op je tablet. In een toekomstige nieuwe versie van Android Honeycomb zal Google dit probleem minimaliseren door de toevoeging van de 'Zoom to fill screen' functie.

Voorheen was het mogelijk voor smartphone geoptimaliseerde applicaties op je tablet weer te geven door middel van het uitrekken (‘stretch to fill screen’) van het beeld. Bij de meeste applicaties geeft dit geen problemen, maar sommigen lijken hier niet compatibel mee te zijn. Google zal binnenkort de ‘Zoom to fill screen’ functie inbouwen waarmee je in kunt zoomen op een applicatie in plaats van de gehele applicatie uit te rekken. De ontwikkelaar van de applicatie kan bepalen of je uit beide opties kunt kiezen. Met de zoom functie wordt het er niet mooier en gebruiksvriendelijker op, maar je applicatie werkt tenminste.

Waarschijnlijk implementeert Google deze functie in Android 3.2, welke binnenkort al op de Motorola Xoom moet verschijnen.

Bron: Android Developers


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)