Google maakt betalingen met iDEAL mogelijk in de Play Store

06 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
iDEAL

Vanaf vandaag is het mogelijk om binnen de Google Play Store met iDEAL te betalen. Eerder kon dat enkel met creditcard, een cadeaubon, PayPal of via de mobiele provider. Google laat weten tot deze keuze gekomen te zijn op basis van feedback van zijn gebruikers.

Betalen met iDEAL

iDEAL is in Nederland de meest populaire manier om online betalingen te voldoen. Dat bleek recent uit onderzoek van GfK. Dat Google de mogelijkheid toevoegt aan de Play Store is zo bezien niet heel vreemd. De zoekgigant stelt ook dat de belangrijkste reden voor de populariteit van het betaalsysteem ligt in het feit dat betalen via de eigen, vertrouwde bankomgeving hiermee mogelijk is.

Een betaling met iDEAL is veilig, gegarandeerd en wordt direct verwerkt. Na aankoop van een favoriete app kan de gebruiker de betaling direct terugvinden in zijn of haar rekeningoverzicht. Betalen met iDEAL kan bij de volgende Nederlandse banken: ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq, Knab, Triodos Bank en Van Lanschot.

Proeven met de extra manier van betalen in de Google Play Store begonnen overigens al in april. Die zijn vrij uitvoerig geweest, gezien het feit dat het tot nu heeft geduurd voordat de functie geïmplementeerd kon worden. Overigens benadrukt Google dat ook andere betaalmethodes gewoon geaccepteerd blijven.

Reacties (0)