De beste Windows 10 tablets, hybride laptops en phablets (herfst 2017)

22 september 2017 + 10 minuten 0 Reacties
microsoft-surface-book-foto-9

De herfst van 2017 is aangebroken en dus kun je van ons een overzicht van de beste Windows 10 tablets, hybride laptops en phablets van dit moment verwachten.

Regen, bewolking, truien — de herfst is aangebroken en dat betekent op Tablets Magazine altijd één ding: we presenteren een overzicht van de beste Windows-tablets van dit moment. We kijken niet alleen naar de normale tablet, maar ook vooral naar de hybrides, convertibles en phablets. Er zijn een aantal mooie apparaten bij gekomen, dus reden genoeg om dit overzicht op je gemak door te nemen.

We letten bij het samenstellen van de lijst niet alleen op onze eigen ervaringen, maar die spelen natuurlijk wel een grote rol. We kijken ook naar de prijsveranderingen van producten, de ontwikkelingen in de markt en de ervaringen die bezoekers achterlaten in onze tabletdatabase. Naast de beste Windows-toestellen hebben we dit seizoen ook artikelen met de beste Android tablets en phablets en de beste tablets algemeen gepubliceerd. Een overzicht van alle ‘beste tablet-artikelen’ vind je in onze beste tablets koopgids.

De trend

De trend dat er momenteel weinig nieuwe trends te bespeuren zijn, wordt ook dit kwartaal voortgezet. Wanneer je een Windows 10-tablet koopt, dan koop je vaak een compleet product in de vorm van een hybride of convertible laptop. Of, in een enkel geval, een phablet die om te toveren is tot pc. Stand-alone Windows-tablets met een formaat van 10-inch of kleiner zien we nauwelijks meer en we verwachten ook niet dat deze productgroep snel weer aan populariteit zal winnen. Die tablets zul je dus ook hier niet gaan tegenkomen.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zomaar een goede Windows 10-tablet uitkiezen gaat niet gemakkelijk. Er zijn ontzettend veel (soorten) apparaten waar het besturingssysteem op gebruikt wordt. Los van wat voor soort product je wil, moet je ook altijd voor jezelf vaststellen wat je ermee wil doen en wat je eraan wil uitgeven. Je krijgt namelijk – meer dan bij Android en zeker meer dan bij iOS – te maken met allerlei verschillende specificaties. Een i3-processor is meestal prima voor kantoortaken, terwijl de i7 meer voor zware taken is bedoeld.

We houden in dit artikel met de beste Windows 10 tablets, hybriden en phablets zo veel mogelijk rekening met algemene wensen, maar mocht je dieper in de materie willen duiken en het apparaat zoeken dat bij jou wensen past, dan is het ook verstandig om ons review archief door te nemen. Ook kun je kijken naar onze artikelen met daarin een uitleg over waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en het artikel over zes fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet.

Alles over Windows 10

We kunnen inmiddels wel stellen dat Windows 10 een goedlopend en stabiel besturingssysteem is, dat inmiddels op een half miljard apparaten geïnstalleerd staat. Gelukkig wordt het systeem ook op vrijwel alle nieuwe laptops, tablets en alles er tussenin geïnstalleerd, waardoor je niet snel met een oude versie te maken krijgt wanneer je iets in de winkel koopt. Momenteel wordt de Creators Update uitgerold door Microsoft. En later deze herfst komt de volgende Fall Creators Update alweer uit.

De beste Windows 10 tablets, hybride laptops en phablets

Omdat er zo veel verschillende soorten Windows 10-apparaten te koop zijn, proberen met een artikel als dit zo veel mogelijk apparaten uit allerlei (overlappende) categorieën te behandelen. We letten op specificaties, gebruikersscenario’s, prijswijzigingen en de beschikbaarheid. Dat resultaat in het onderstaande overzicht van de beste Windows 10-tablets van dit moment, ongeacht de eisen. Sommige apparaten hebben we eerder al behandeld, maar dat kan gebeuren: deze zijn nu scherp geprijsd of nog altijd onovertroffen.

Microsoft Surface Book

We hebben hem inmiddels getest en kunnen met gerust hart zeggen dat we er de vorige keer goed aan deden de Microsoft Surface alvast te melden in ons zomeroverzicht. Destijds waren het onze eerste indrukken die ons over de streep trokken, maar nu is het onze complete ervaring met de Surface Book. Het is een veelzijdig apparaat. Het laat ook nog eens zien wat Windows 10 in huis heeft, gekoppeld aan de beste hardware van dit moment. Maar je betaalt daar dan ook flink voor.

Je betaalt veel voor de Surface Book, ongeacht de versie die je in huis haalt. Maar je krijgt dan wel te zien hoe Microsoft zich de toekomst van Windows 10, 2-in-1-apparaten en mobiliteit voor zich ziet en waartoe het bedrijf in staat is als design, functionaliteit, veelzijdigheid en mobiliteit allemaal samenkomen. Dat gezegd hebbende is het wel jammer om te zien dat de laptop best zwaar is (ook zonder de Base), dat er (nog steeds) geen usb-c-poort aanwezig is en dat de accu niet zo lang meegaat als geadverteerd door Microsoft.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Book of lees hier onze Microsoft Surface Book review.

Acer Switch 3

Wanneer je op zoek bent naar een Windows 10-tablet die ook gewoon echt als tablet te gebruiken is en je wil er niet al te veel aan kwijt zijn, dan kom je al gauw uit bij de Acer Switch 3. Dit model heeft een prima verhouding op het gebied van prijs-kwaliteit, maar je moet wel beseffen dat je niet het neusje van de zalm in huis haalt. Er is net even te weinig werkgeheugen aanwezig en de accu is ook iets sneller leeg dan beloofd, maar het toetsenbord, de trackpad, de stylus, het compacte formaat en de u-vormige kickstand maken een hoop goed.

Acer heeft op een hoop dingen bezuinigd, maar onder de streep alsnog een tablet afgeleverd waar je goed op kunt werken, al is dat niet een complete werkdag lang. Zorg er dus voor dat je altijd de oplader meeneemt. Verder zijn er genoeg poorten aanwezig om accessoires op aan te sluiten, maar had het niet misstaan als er tenminste nog één extra usb-poort, voor een extra accessoire, en een hdmi-poort zou zijn. Dat is gewoonweg handig op een kantoor of redactie, omdat je dan meer mensen kunt laten meegenieten van je schermactiviteiten.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Switch 3 of lees hier onze Acer Switch 3 review.

Lenovo Miix 720

De Lenovo Miix 720 is een hybride tablet die beschikt over Windows 10 en een afneembaar toetsenbord. De tablet heeft een adviesprijs van rond de 2.000 euro. Het is daarmee meteen één van de duurdere tablets in deze lijst, maar je krijgt er wel enorm goede hardwarespecificaties voor terug. Die specs zijn wellicht een beetje overkill wanneer je er alleen van plan bent op te werken, maar het zij zo. Het fijne scherm en de meegeleverde stylus vullen die specs perfect aan. Wanneer de prijs iets zakt, dan is dit een extreem praktisch apparaat.

De Lenovo Miix 720 is geen revolutionair apparaat, maar wel een apparaat dat aan alle voorwaarden van een mobiel werkstation voldoet. En dat is prima. Echter, voor gemiddelde kantoortaken of programma’s die je op een zakelijke machine verwacht, heb je niet zo veel ruwe kracht nodig. Het mag best een beetje minder. 2.000 euro is een hoop geld, zeker als je niet van plan bent om het maximale uit je investering te halen. Desondanks krijg je er wel een compleet pakket voor terug: stylus, toetsenbord, infraroodcamera, touchscreen, noem maar op.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Miix 720 of lees hier onze recensie van de Lenovo Miix 720.

Samsung Galaxy TabPro S

De Samsung Galaxy TabPro S is een mooi en nog steeds prima functionerend hybride apparaat met Windows 10. De tablet beschikt over een amoled-display van 12-inch, met een beeldschermresolutie van 2.560 bij 1.440 pixels, dat zorgt voor een heldere beeldkwaliteit. Daar tellen we een strak en premium design, goede prestaties en een comfortabel toetsenbord bij op, zodat we op niks minder dan een echte aanrader komen. De prijs van 780 euro is nog aan de forse kant, maar desalniettemin is het een goede tablet.

Met 2-in-1-tablets is het altijd een kunst een volwaardige conclusie te geven – het ligt er namelijk maar net aan wat je met het apparaat van plan bent. De Samsung Galaxy TabPro S is een device dat ergens tussen de iPad Pro en de Surface Pro valt – het is een licht, dun en draagbaar apparaat in vergelijking met de Surface Pro van Microsoft en wat krachtiger en sneller in vergelijking met de iPad Pro van Apple. De tablet heeft zo z’n gebreken maar is bovenal een prettig apparaat om op te werken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPro S of lees onze Samsung Galaxy TabPro S review.

HP Elite X2 1012 G1

Ondanks het feit dat deze HP Elite X2 1012 G1 voor de zakelijke markt bedoeld is, is dit ook een meer dan prima apparaat voor de gewone consument. Met een adviesprijs van rond de 1.200 euro is het een heuse investering, maar wat ons betreft is ‘ie z’n prijs waard. Dat heeft onder meer te maken door de ruimte die is vrijgemaakt voor de simkaart, waardoor je er ook onderweg op kunt werken, zonder afhankelijk te zijn van wifi-netwerken. De meegeleverde stylus en de goede en snelle prestaties maken er een compleet pakket van.

Over het algemeen zijn we erg positief over de HP Elite X2 1012 G1. De processor aan boord kan allerlei (dagelijkse) taken meer dan prima aan. Samen met de hoeveelheid werkgeheugen (we raden 8 GB aan als dat binnen je budget past) en de solid state drive (ssd) houd je onder de streep een snel apparaat over. Bovendien is het zo dat alle vormen van input gewoon goed werken en intuïtief aanvoelen (ook al had de trackpad wellicht iets hoger mogen zijn) en is het fijn dat HP wederom een stylus als standaard levert met het systeem.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Elite X2 of lees hier onze HP Elite X2 review.

Overige en nieuwe tablets, hybride laptops en phablets

Dat is niet het enige fijne apparaat in het assortiment van HP. We kunnen ook nog steeds de HP Elite X3 aanraden, ondanks het feit dat Windows 10 voor smartphones en phablets amper wordt ondersteund. De hardware zelf is nog steeds onovertroffen en het feit dat je er met allerlei accessoires ook een gewone pc of laptop van kunt maken, zegt wat ons betreft genoeg. De Asus ZenBook Flip is nog altijd een goede optie voor mensen met een kleiner budget en de Lenovo ThinkPad X1 Yoga voor de mensen die het ultieme werkpaard willen.

Ook is de Lenovo Yoga 910 een high-end convertible met een zeer goed scherm en krachtige prestaties. Ben je op zoek naar een goedkopere Windows-convertible, dan is de Acer Spin 1 een goede optie. Sowieso kun je tegenwoordig goed bij Acer terecht als het om betaalbare apparaten met Windows 10 aan boord gaat. Lees vooral ook onze reviews door voor alle modellen die we getest hebben.

Nieuwe tablets en convertibles

Terwijl we dit overzicht maken, liggen er al enkele nieuwe apparaten op ons te wachten. Zo hebben we al de nieuwe Pavilion x360- en Envy x360- modellen en staat daarnaast Acer Spin 1 te trappelen om opengemaakt te worden. Tijdens IFA zijn er ook enkele convertibles aangekondigd door Asus, waar je hier meer over leest, terwijl we ondertussen nog uitkijken naar de nieuwe producten van Lenovo. Microsoft brengt binnenkort ook de Microsoft Surface Pro langs. Komende maanden is er dus nog genoeg te doen.

Tablets vergelijken

Alle Windows 10 tablets, hybriden en convertibles die op dit moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)