Bedien Spotify binnenkort met stemcommando ‘Hey Spotify’

07 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
spotify-logo-new

Binnenkort kun je Spotify met een eigen stemassistent bedienen via 'Hey Spotify'. Hiermee kun je je muziek bedienen en nummers opzoeken.

Stemcommando’s kennen we natuurlijk van de Google Assistant, Amazon Alexa of Siri. Spotify komt nu met een eigen stemassistent. Verwacht echter geen uitgebreide mogelijkheden. Hey Spotify gebruik je alleen in de app van de muziekstreamingdienst en kun je alleen gebruiken voor muziek. Vragen wat de weersverwachting voor de komende week is kun je dus vergeten.

Het commando werkt alleen als de app geopend is en het scherm op aan staat. Je kunt het commando Hey Spotify zeggen, maar ook klikken op het microfoontje om de ingebouwde stemassistent te openen.

Hey Spotify moet wereldwijd uitrollen

De nieuwe functie schijnt wereldwijd uit te rollen. Je krijgt een bericht in de app wanneer de nieuwe functie voor jou beschikbaar is. Deze moet je dan nog wel in de instellingen op actief zetten. We verwachten alleen een mogelijkheid voor de Engelse taal overigens. Wanneer je de functie activeert, dan ga je er mee akkoord dat de muziekstreamingdienst je commando’s opslaat. Dat kan voor sommige gebruikers dus wel een dingetje zijn in verband met de privacy.

Advertentie

Is het nuttig? Je kunt tenslotte ook via Google Assistent een specifiek nummer, album of artiest via de muziekstreamingdienst laten afspelen. Of dit nu echt een toevoeging is waar we op zitten te wachten is de vraag. Voor de liefhebber zullen we dan maar zeggen.

Lees meer over Spotify.

Reacties (0)