Barnes & Noble toont teaser Galaxy Tab 4 Nook-editie

15 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-4-Nook

Samen met Samsung brengt Barnes & Noble de Galaxy Tab 4 Nook op de markt, een tablet geoptimaliseerd voor het lezen van digitale boeken.

Barnes & Noble is in de VS één van de grotere online spelers op het gebied van onder meer digitale boeken. Het bedrijf had een aantal tablets in het assortiment, net als concurrent Amazon, maar een groot succes is het nooit geworden. Dit jaar probeert B&N het op een andere manier; door een samenwerking met Samsung.

Samen met Samsung brengt Barnes & Noble de Galaxy Tab 4 Nook op de markt. Deze tablet is in principe gewoon de Galaxy Tab 4 (7.0) die wij ook kennen maar dan met de door B&N aangepaste software. Net als de software van Amazon is de variant van B&N ingericht op het doen van aankopen in de online winkel van het bedrijf, plus diverse optimalisaties voor het consumeren van onder meer digitale boeken.

Van de software mogen we een hoop verwachten, dat is althans als we onderstaande teaser geloven. Men is nogal onder de indruk van iets dat we nog niet te zien krijgen.

De tablet is voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Qualcomm Snapdragon 200-processor. Verder beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en Android 4.4 KitKat-software met daaroverheen de skin van B&N.

De Galaxy Tab 4 Nook van Barnes & Noble wordt op 20 augustus officieel gepresenteerd tijdens een evenement in New York. Over de prijs is nog niks bekend.

Reacties (0)