ASUS wil tweede plek tabletmarkt veroveren

09 maart 2013 1 Minuut 1 Reacties
ASUS-Fonepad

Momenteel is Apple duidelijk nog koploper in de tabletmarkt en ook Samsung heeft de tweede plek stevig in handen. Toch liggen de concurrenten op de loer en een van de meest agressieve fabrikanten is ASUS. De CEO van ASUS, Jerry Shen, heeft deze week wederom laten weten dit jaar te gaan voor de tweede plek in de tabletmarkt.

Op jacht naar plek 2

In december gaf Shen al aan veel te verwachten van 2013 en op jacht te gaan naar de positie die Samsung momenteel in handen heeft. Dit doel onderstreepte de CEO van de Taiwanese fabrikant deze week nogmaals tijdens een vergadering met investeerders. Echter ligt de focus niet alleen op tablets. ASUS wil namelijk dit jaar de grootste fabrikant van touchscreen notebooks worden en de tweede grootste fabrikant van alle notebooks en tablets. Daarnaast kunnen we in augustus nieuwe smartphones van het bedrijf verwachten.

ASUS tablets in 2013

Wat betreft de tablets heeft ASUS nog wat verrassingen voor ons in petto maar tijdens het Mobile World Congres presenteerde het bedrijf een aantal nieuwe producten. Zo komt ASUS binnenkort met de 7 inch FonePad die kan dienen als tablet en als telefoon, beschikt over een Intel processor en draait op Android 4.1 Jelly Bean. Daarnaast introduceert de fabrikant de high-end Padfone Infinity, een concept waarbij smartphone en tablet met elkaar samenwerken. Ook is ASUS actief in het budget segment met de introductie van de 7 inch MeMO Pad en komt er een nieuw middenklasse model in de vorm van de MeMO Pad Smart.

Via: BGR

Reacties (1)