ASUS werkt aan 10 inch Transformer Book met Windows 8

07 mei 2013 1 Minuut 3 Reacties
ASUS-Transformer-Book-2

ASUS heeft deze week niet alleen laten weten dat het bedrijf in de eerste drie maanden van dit jaar meer winst heeft gemaakt. Ook laat de Taiwanese fabrikant doorschemeren wat we de komende maanden kunnen verwachten op het gebied van tablets.

Kleinere Transformer Book

Eerder vandaag verscheen het bericht dat Jerry Shen, CEO van ASUS, in een interview liet weten dat de fabrikant later dit jaar met goedkopere en kleinere Windows 8 tablets zal komen. Shen streeft naar tablets die onder de 300 dollar grens vallen en een formaat van 7 of 8 inch hebben. Tegenover FocusTaiwan laat de CEO weten dat er ook gewerkt wordt aan een kleinere versie van de onlangs gelanceerde Transformer Book.

De ASUS Transformer Book is een Ultrabook met een hybride design. Hierdoor is het mogelijk het display los te halen van het keyboard dock en als tablet te gebruiken. Het onlangs gelanceerde model beschikt onder meer over een 13.3 inch display met Full HD resolutie, een Intel Core i5 of i7 processor, 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen, diverse aansluitingsmogelijkheden en een keyboard dock dat uitgerust is met een eigen accu en een 500GB harddisk.

De kleinere versie van de Transformer Book moet volgens Shen een 10 inch display krijgen en ergens in de tweede helft van 2013 op de markt verschijnen. De prijs ligt waarschijnlijk rond de 399 dollar wat van de tablet op dit moment een van de goedkoopste Windows 8 tablets zou maken. Dat de kleinere Transformer Book eenzelfde hybride design krijgt als zijn grotere broer staat vast maar over de overige specificaties wilde Shen nog niks loslaten.

Reacties (3)