Asus Transformer Pad TF103 duikt op bij Nederlandse winkel

19 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-Transformer-Pad-TF103

De Asus Transformer Pad TF103 is de opvolger van de Transformer Pad TF101 en Transformer Pad TF300. Net als die modellen draait het nieuwe model op Android.

Een aantal weken terug kwamen we een nog onaangekondigde hybride van Asus tegen; de Transformer Pad TF103. Wat we precies van dit model konden verwachten was nog niet duidelijk maar de Nederlandse webwinkel Tabletcenter (inmiddels verwijderd) heeft de tablet inmiddels al online staan. Uit de productpagina kunnen we opmaken dat het om een relatief goedkope Transformer Pad gaat.

Asus Transformer Pad TF103

De Asus Transformer Pad TF103 is de opvolger van de Eee Pad Transformer TF101 en Transformer Pad 300. Net als die modellen draait het nieuwe model op Android-software en is de tablet voorzien van een 10.1-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie. Het meest opvallende is dat de Asus Transformer Pad TF103, zo bleek uit eerdere informatie, beschikt over een Intel Bay Trail-processor, een speciale versie ontwikkeld voor Android tablets.

Verder beschikt de hybride over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een webcam aan de voorzijde. Voor draadloze communicatie is het apparaat uitgerust met Bluetooth 4.0 en WiFi, en het geheugen kan uitgebreid worden met een microSD-kaartlezer. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat-software met op het eerste gezicht weinig aanpassingen van Asus zelf.

Het keyboard dock wijkt weinig af van wat we van Asus gewend zijn. Deze is voorzien van een volwaardig QWERTY keyboard, een touchpad, een USB 2.0-poort en een eigen accu. Hoe lang deze accu meegaat op een volle lading is echter onduidelijk. Wel lijkt Asus het mechanisme van de scharnier verbeterd te hebben.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Transformer Pad TF103 moet begin juli verschijnen in een witte en zwarte versie. De adviesprijs bedraagt 279,99 euro. Voor diegenen die high-end specificaties zoeken heeft Asus al een tijdje de Transformer Pad TF701 in het assortiment.

Reacties (0)