ASUS Transformer Pad Infinity verschijnt in Europa, eerste review video’s gepubliceerd

12 juni 2012 2 Minuten 9 Reacties
Transformer-Pad-Infinity-700

We krijgen er bijna dagelijks vragen over; de lancering van de nieuwe ASUS Transformer Pad Infinity (TF700T). Het komt in ieder geval steeds dichterbij want in Frankrijk is de tablet inmiddels opgedoken bij de eerste online winkel. Daar wordt de 32GB versie met keyboard dock aangeboden voor 599 euro en is de leverdatum gezet op 15 juli.

In Frankrijk biedt RueDuCommerce de Transformer Pad Infinity dus aan voor dezelfde prijs als waar de Transformer Prime (TF201) voor aangeboden wordt. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de Transformer Prime niet heel lang meer in het assortiment zal zitten. ASUS Benelux heeft overigens laten weten dat er voor Nederland nog niks bekend is, wat zoveel inhoudt dat ze er nog niks over willen zeggen.

Update: Helaas heeft zowel de Franse webwinkel als Ritchies’s Room alle content offline gehaald. Blijkbaar is ASUS het er niet mee eens dat er al over de tablet gecommuniceerd wordt. Ritchie’s Room geeft aan dat de video’s op 25 juni weer verschijnen.

Hands-on video’s ASUS Transformer Pad Infinity

Ook is de Transformer Pad Infinity opgedoken in een eerste unboxing video en een eerste hands-on video. Het Australische Ritchie’s Room heeft de tablet als een van de eersten in handen gekregen. Belangrijke punten die in de video’s naar voren komen zijn de verbeterde GPS en Wifi prestaties (zwakke punten van de Transformer Prime), high-end hardware en software, een goede bouwkwaliteit, vele aansluitingsmogelijkheden en een indrukwekkend high-res display.

Advertentie

Volgens Ritchie’s Room is het grote verschil tussen het display van de iPad en het display van de Transformer Pad Infinity dat de laatstgenoemde een vele hogere helderheid heeft. De weergave van detail was bij beide displays van hoog niveau. Pas wanneer je dicht op het scherm gaat zitten zie je het verschil in resolutie terug.

Natuurlijk kon het ook niet uitblijven dat de tablet vergeleken wordt met de nieuwe iPad en dat zie je dan ook in onderstaande video terug. Opvallend is dat de Transformer Pad Infinity, op basis van benchmarks, op vlakken als Javascript verwerking, browsen en rekenkracht beter presteert dat de iPad. Kijkend naar de grafische prestaties wint de iPad het nog steeds.

De ASUS Transformer Pad Infinity beschikt onder meer over een 10.1 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, Bluetooth 4.0, een 8 megapixel camera, een HDMI aansluiting en een microSD card reader. Daarbij kun je natuurlijk weer het bekende keyboard dock aanschaffen.

Meer informatie kun je terugvinden op de productpagina van de Transformer Pad Infinity.

Via: EeePC

Reacties (9)