Asus onthult Zenfone 5Z, Zenfone 5 en Zenfone 5 Lite tijdens MWC

27 februari 2018 3 Minuten 0 Reacties
Asus ZenFone 5

Asus heeft tijdens Mobile World Congress 2018 drie versies van de Asus Zenfone 5 onthuld. De Asus Zenfone 5, de Zenfone 5Z en de Zenfone 5 Lite. De Zenfone 5Z moet de krachtigste variant worden binnen deze nieuwe smartphonelijn, met een 6,2"-scherm.

Dit is de Asus Zenfone 5Z

De eerste van de nieuwe serie Asus Zenfone 5-smartphones is de Zenfone 5Z. Dit is de meest krachtige versie van het trio en beschikt over de Qualcomm Snapdragon 845, met werkgeheugen tot 8 GB en opslaggeheugen tot 256 GB. Daarnaast beschikt het toestel over een accu met een vermogen van 3.300 mAh en snellaadtechnologie. Op de achterkant treffen we een dubbele camera van Sony aan (IMX363), met een aperture van f/1.8. Die camera beschikt over een hoek van 120 graden, evenals ondersteuning van high dynamic range in de avond.

Daarnaast is die camera in staat video’s in een 4k-resolutie op te nemen en is er een razendsnel autofocussysteem aanwezig die een object op een foto binnen 0,03 seconden scherp stelt. Ook is er nog een optische beeldstabilisator en zijn slimme camerafuncties aanwezig. Zo wordt een bepaalde ‘scene’ gezien door de camera, waarna de instellingen automatisch worden geprepareerd, is er een portretmodus (achtergrond wazig, voorgrond scherp) en kun je aan de slag met een professionele modus, waar je alles zelf handmatig kunt instellen.

Het scherm van de Asus Zenfone 5Z is 6,2-inch groot en heeft dunne randen. Daardoor zou de smartphone ongeveer net zo groot zijn als een normale smartphone met een 5,5″-scherm, aldus Asus. De resolutie bedraagt full hd+. Asus heeft tevens slimme software ingebouwd die moet voorkomen dat het scherm niet uitgaat wanneer je ernaar kijkt (dat gebeurt middels de frontcamera). Voor het geluid zijn er twee stereospeakers aanwezig en is er ondersteuning voor hi-res audio (tot aan 24-bit/192KHz) en DTS Headphone:X.

Advertentie

Dit moet je weten over de Asus Zenfone 5

De reguliere versie van de Asus Zenfone 5 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636-processor. Deze processor is minder krachtig dan de 845, maar wel heel energiezuinig. De smartphone wordt geleverd in configuraties tot 6 GB aan werkgeheugen en beschikt over dezelfde accu met een vermogen van 3.300 mAh. Het scherm is 6,2-inch groot, waar de resolutie full hd+ bedraagt. Ook hier moet het scherm de voorkant vullen, dankzij dunne schermranden aan alle kanten. Voor de rest is de Zenfone 5 gelijk aan de 5Z.

Alles over de Asus Zenfone 5 Lite

De Asus Zenfone 5 Lite beschikt over een 6″-scherm met full hd+-resolutie en schermverhouding van 2:1. De randen om het scherm zijn dun, zodat het lijkt alsof de smartphone even groot is als een oudere phablet met een scherm van 5,5-inch. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 630-processor en werkgeheugen tot en met 4 GB. De accu van 3.300 mAh moet ervoor zorgen dat het toestel lang meegaat. Verder beschikt het toestel over nfc, een vingerafdrukscanner en maar liefst vier camera’s (twee voor en twee achter).

De hoofdcamera op de achterkant beschikt over zestien megapixel, terwijl de hoofdcamera aan de voorkant over twintig megapixel beschikt. De secundaire camera beschikt over een grote hoek van 120 graden. De lenzen zijn overigens afkomstig van Sony. Bovendien kunnen gebruikers ervoor kiezen de camera’s allemaal afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Zo heb je dus zelf in de hand hoe je precies een foto maakt. Verder kan de software op de Asus Zenfone 5 Lite in real-time de foto’s aanpassen en mogelijk verbeteren.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Asus Zenfone 5-modellen precies in de Benelux verkrijgbaar zijn, is niet bekendgemaakt. Wel weten we al dat de reguliere versie een minimale adviesprijs krijgt van 399 euro. De Asus Zenfone 5Z zal tenminste 499 euro gaan kosten, terwijl de Asus Zenfone 5 Lite minimaal 399 euro gaat kosten.

Reacties (0)