‘ASUS presenteert kleine Windows 8 tablet tijdens IFA 2013’

16 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
ASUS-Windows-8-tablet

ASUS presenteert tijdens IFA 2013 waarschijnlijk haar eerste kleine Windows 8 tablet met een formaat van 8-inch en een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition.

Afgelopen maand liet ASUS tijdens Computex 2013 al weten mogelijk op korte termijn een kleine Windows 8 tablet te lanceren en vandaag hebben we van een doorgaans betrouwbare bron vernomen dat de tablet vlak voor of tijdens IFA 2013 gepresenteerd zal worden.

Acer is de eerste fabrikant die een kleine Windows 8 tablet op de markt heeft gebracht in de vorm van de Iconia W3, maar meerdere fabrikanten zullen op korte termijn volgen. Microsoft heeft eerder dit jaar de hardwarevereisten voor Windows 8 aangepast en brengt na de zomer de Windows 8.1-update uit die diverse optimalisaties voor kleinere tablets bevat. ASUS is één van de fabrikanten die hier op korte termijn op inspeelt met de lancering van een kleine Windows 8 tablet.

De tablet van de Taiwanese fabrikant krijgt een formaat van 8-inch en een IPS lcd display dat voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken moet zorgen. De tablet draait op de volledige versie van Windows 8 en beschikt over 64GB aan opslaggeheugen, een Intel Atom-processor en een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. De prijs ligt waarschijnlijk tussen de 300 en 400 euro. Daarnaast zou ASUS ook een versie met active digitizer en stylus op de markt willen brengen.

Advertentie

Tijdens IFA 2013 presenteert ASUS ook nogmaals de modellen die het bedrijf afgelopen maand aankondigde tijdens Computex 2013. Zo wordt de nieuwe ASUS Transformer Pad Infinity met Tegra 4-processor en hoge resolutie display aan het Europese publiek getoond.

Reacties (1)